Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


SURSE: Liviu Dragnea, o zi de libertate

By Robert Madaianu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 25 octombrie 2019 Etichete: ,

Fostul președinte al Camerei Deputaților Liviu Dragnea a solicitat și a obținut permisiunea de a ieși din spatele gratiilor pentru o zi, la începutul lunii noiembrie, potrivit unor surse. Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova din luna mai.

UPDATE:

Răsturnare de situație în cazul eliberării pentru o zi a lui Liviu Dragnea: Directorul Penitenciarului nu a avizat cererea

ȘTIREA INIȚIALĂ

Liviu Dragnea va primi o zi de libertate după data de 5 noiembrie, potrivit unor surse.

Fostul șef al PSD beneficiază, astfel, de o prevedere legală care le permite deținuților să obțină permisiuni pentru a ieși, temporar, din detenție, în condițiile în care respectă o anumită conduită în penitenciar.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casație și Justiție, în 27 mai, la trei ani și jumătate de închisoare cu executare. Verdictul a fost dictat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

„Concluzia impusă de probatoriul anterior analizat este aceea că exista un interes al inculpatului, în calitate de preşedinte al Organizaţiei judeţene P….. …., în menţinerea inculpatelor…. . şi…. . în cadrul D.G.A.S.P.C. …., pentru a putea fi remunerate de această instituţie, în condiţiile în care inculpatele nu erau plătite pentru activitatea prestată de acestea la sediul Organizaţiei P….. ….. Prezenţa efectivă a celor două inculpate era necesară în vederea desfăşurării activităţilor curente ale organizaţiei de partid, pe care inculpatul E. o conducea, inculpata C. redactând toate documentele emise de această organizaţie, iar inculpata K., asigurând relaţia cu mass-media”, au arătat judecătorii în documentul prin care și-au motivat decizia.

Sursa foto: Inquam Photos

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW