Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Surse: Liviu Dragnea cere anularea condamnării

By Madalina Balaceanu , in Justitie Politic , at 11 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Avocatul fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, va depune săptămâna viitoare o contestație prin care va cere anularea sentinței dictată în luna mai, prin care Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv pe fostul președinte al Camerei Deputaților la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la DGASPC Teleorman, potrivit unor surse  mainnews.ro.

De asemenea, va fi depusă o contestație de anulare a sentinței și pentru fostul director general al DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, care a fost condamnată de magistrații ÎCCJ la trei ani, șapte luni și 20 de zile de închisoare cu executare.

Totodată Adrian Toni Neacșu, avocatul Olguței Sefu, fost director executiv adjunct la Protectia Copilului Teleorman, va depune o contestație prin care va cere anularea sentinței dictată în luna mai.

„Orice inculpat, are dreptul să fie judecat de instanță imparțială și constituită potrivit legii. În cazul nostru, nu am avut nicio instanță imparțială și constituită potrivit legii. Nu e constituită potrivit legii pe simplul considerent că hotărârea Colegiului de conducere a Înaltei Curți în baza căreia s-a format acest complet de judecată nu a fost publicat în Monitorul Oficial astfel încât nu poate produce niciun efect juridic. A fost lipsită de imparțialitate pentru simplul considerent că instanța nu a găsit de cuviință să se pronunțe pe chestiunea completurilor de trei judecători pe care noi am invocat-o în acest dosar după ce se pronunța CCR care era sesizată exact cu aceeași problemă juridică. Astfel încât s-a ajuns la situația cel puțin ciudată în care deși noi am invocat în dosar problema nelegalității completurilor de trei din perspectiva specializării judecătorilor, noi suntem singurii care nu putem invoca decizia CCR în care s-a stabilit că într-adevăr acestea au fost nelegal constituite”, a explicat Neacșu pentru jurnaliștii mainnews.ro.

Contestațiile vin ca urmare a hotărârii Curții de Apel București (detalii AICI), care a anulat hotărâri luate de CSM și Colegiul de Conducere al Instanței Supreme. Acestea au stat la baza tragerii la sorți a completurilor de cinci judecători, inclusiv a celui care l-a condamnat pe Dragnea.

Condamnarea lui Dragnea

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat pe 27 mai la trei ani și șase luni de închisoare fiind acuzat de către procurorii DNA că, în calitate de președinte al CJ Teleorman, i-ar fi determinat pe șefii DGASPC să le angajeze fictiv și să le mențină în funcții pe două membre PSD: Adriana Botorogeanu și Anica-Niculina Stoica.

Cele două secretare nu au fost nici măcar o zi la birou, deși aveau contract de muncă, statul a fost prejudiciat cu 108.612 lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit, potrivit procurorilor DNA.

„Timp de 8 ani și jumătate și 4 ani și jumătate, nimeni nu a văzut că cele două secretare lipseau de la muncă? În condițiile în care dacă alți funcționari lipseau 10 minute erau sancționați!”, spunea procurorul DNA, la ultimul termen din proces, pe 20 mai.

Secretarele din PSD au recunoscut

Cele două angajate au recunoscut acuzațiile și au cerut să fie condamnate la o sentință redusă cu o treime și cu suspendarea acesteia.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW