Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


SURSE Liviu Dragnea ar putea fi eliberat o zi din Penitenciarul Rahova

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 17 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Fostul lider al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, ar putea părăsi Penitenciarul Rahova pentru o zi. Comisia de Acordare a Recompenselor din penitenciar l-a propus pe fostul lider social-democrat pentru o permisie de 24 de ore. Momentan, propunerea nu a fost aprobată, potrivit unor surse mainnews.ro.

În penitenciarul Rahova, în data de 17 a fiecărei luni, se analizează din oficiu situația deținuților care ies la muncă. Dacă aceștia acumulează 60 de credite, pot obține o recompensă, asta însemnând fie o zi liberă, fie suplimentarea pachetului. Vineri, 17 ianuarie 2020, Comisia de Acordare a Recompenselor a penitenciarului a propus acordarea unei permisii de 24 de ore pentru fostul lider social-democrat, însă, propunerea nu a fost momentan aprobată, potrivit surselor mainnews.ro.

Liviu Dragnea, eliberat o zi din închisoare în 2019

Liviu Dragnea a mai fost eliberat o zi din închisoare anul trecut. Ministrul Justiției a cerut conducerii ANP efectuarea unor verificări la Penitenciarul Rahova după ce Liviu Dragnea a beneficiat de o zi de libertate. Administrația Națională a Penitenciarelor va ancheta condițiile în care i-a fost acordată permisia lui Liviu Dragnea.

„Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la modalitatea de acordare a unei recompense cu permisiunea de ieșire din penitenciar pentru o durată de 24 de ore, la solicitarea ministrului justitiei, Ana Birchall, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus efectuarea în regim de urgență a verificărilor care se impun la Penitenciarul București-Rahova. Ministrul justiției va fi informat privind rezultatele verificărilor și a măsurilor legale care se impun”, transmite ANP.

Verificările au loc în contextul în care legea interzicea acordarea permisiilor persoanelor cercetate în alte cauze. Fostul lider PSD este anchetat în dosarul Tel Drum, aflat pe rolul DNA.

„Avem art. 213, permisunea nu se acordă în următoarele situații: sunt cercetați sau urmăriți în alte cauze penale, au pe rol cauze al căror obiect poate influența conduita lor pe perioada permisiei. Eu cred că s-a încercat o diversiune, ca să fie mascată această permisie de o zi. Precum că au aruncat pe piață alte date, l-au scos cu o mașină de arest transfer, cu o dubă”, a explicat sindicalistul Dumitru Coarnă la Digi24.

În urma controlului, însă, s-a arătat că regulamentul a fost respectat.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW