Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


SURSE Lista de miniștri pregătită de PNL și PSD: Rafila la Sănătate, Grindeanu la Transporturi, Firea la Ministerul Muncii

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 19 noiembrie 2021

După ce liberalii au decis să-l propună pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, iar social-democrații pe Marcel Ciolacu, au apărut primele variante de miniștri propuși pentru portofoliile din viitorul Guvern. 

Surse politice au declarat pentru Main News că Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte al PSD, este propus să preia portofoliul Transporturilor, iar Alexandru Rafila este dorit la șefia Ministerului Sănătății.

Potrivit surselor citate, la Ministerul Apărării ar urma să fie propus senatorul PSD Vasile Dîncu, care ar urma să preia și funcția de vicepremier din partea PSD în viitorul Executiv. Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei și în prezent senator PSD, este propusă la Ministerul Muncii.

Pentru funcția de ministru al Finanțelor au fost vehiculate două nume în rândul social-democraților: Adrian Câciu și Leonardo Badea.

În ce privește portofoliile care revin PNL, Ministerul Justiției ar urma să fie preluat de Cătălin Predoiu, care a mai deținut funcția de ministru al Justiției, iar la Ministerele Afacerilor Externe și, respectiv, Interne rămân aceleași nume – Bogdan Aurescu (MAE) și Lucian Bode (MAI).

Ministerul Educației ar urma să fie condus în continuare de Sorin Cîmpeanu (PNL), potrivit unor surse liberale.

La ministerele care revin UDMR nu ar urma să fie făcute modificări:

  • vicepremier UDMR – Kelemen Hunor
  • Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Tánczos Barna
  • Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Cseke Attila-Zoltán
  • Ministerul Tineretului și Sportului – Eduard Novák

În acest scenariu, liderii PSD și PNL ar urma să-și împartă șefia Parlamentului, astfel: Marcel Ciolacu președinte la Camera Deputaților, iar Florin Cîțu este posibil să preia șefia Senatului, deținută în prezent de Anca Dragu (USR).

Vineri, 19 noiembrie, are loc o nouă rundă de negocieri între PSD și PNL, de la ora 12:00, privind construirea noii coaliţii de guvernare. Cele două partide trebuie să se pună de acord cine va da primul premierul.

După cum a precizat Ciolacu joi, 18 noiembrie, după negocieri, partidul care va da premierul nu va deține portofoliul Finanțelor.

Rămâne de văzut ce vor stabili exact liderii PNL și PSD după această nouă rundă de negocieri.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW