Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


SURSE Sondaj prezentat în ședința CEx PSD: PNL 38%, social-democrații 27%

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 19 februarie 2020 Etichete: , , ,

Liderii PSD au votat în ședința Comitetului Executiv să boicoteze ședința plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului de pe 24 februarie, în care este programat votul pentru învestirea Guvernului Orban 2, au declarat surse politice pentru mainnews.ro.

Dacă social-democrații nu vor fi prezenți la votul pentru învestirea Guvernului liberal, ședința Parlamentului ar putea fi lăsată fără cvorum și astfel învestirea Guvernului Orban II ar putea fi amânată.

De asemenea, în cadrul ședinței CEx a partidului social-democrații au dezbătut un sondaj de opinie prezentat de liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu. Potrivit rezultatelor, PSD este cotat cu 27 de procente, în timp ce PNL a obținut 38%, potrivit unor surse politice.

Pe de altă parte, potrivit rezultatele sondajului, partidele Pro România, PMP și ALDE nu fac pragul electoral.

USR-14% ;UDMR-5%; PMP-4%, Pro România-4%; ALDE-3%

Vicepremierul interimar, Raluca Turcan, a declarat miercuri să are informații conform cărora mai multe partide vor boicota votul de învestitură al Guvernului. Turcan a mai anunțat că liberalii au soluții și la un eventual boicot.

”Există tot mai multe informații care arată că, în 24 februarie, votul pentru învestirea Guvernului va fi boicotat și, implicit, procedura deja demarată.
Atrag atenția asupra următoarelor aspecte:
1. Invocarea faptului că trebuie așteptată decizia CCR nu are nicio relevanță pentru votul din 24 februarie. Este doar un FALS pretext. Sesizarea CCR este pe conflict instituțional și produce efecte pentru viitor, în niciun caz pentru procedura declanșării anticipatelor.
2. Asistăm la un dublu limbaj al unor formațiuni și lideri care spun că vor anticipate, dar de fapt le blochează.
3. PNL este pregătit pentru orice manevră de sabotare în Parlament. Există soluții pentru toate posibilele blocaje! Cei care blochează vor avea însă de suportat oprobriul public.
Cea mai onestă variantă, din partea tuturor formațiunilor politice din Parlament, este să vină în plen și să participe la votul de învestire a Guvernului”, scrie Raluca Turcan.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW