Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


SURSE Liberalii pregătesc posibili miniștri pentru scenariul în care USR iese de la guvernare | Cine are șanse să ajungă în Executiv

By Robert Madaianu , in Politic Stirile zilei , at 15 aprilie 2021 Etichete: ,

În ciuda declarațiilor făcute de liderii PNL, care spun că singura variantă viabilă e continuarea în actuala formulă de guvernare (PNL+USR PLUS+UDMR), liberalii discută, neoficial, despre numele care ar putea înlocui miniștrii USR PLUS, dacă formațiunea va părăsi guvernarea.

Potrivit unor surse politice, la Ministerul Justiției sunt vehiculate două nume din PNL: Cristian Băcanu, fost secretar de stat în instituție, și Iulia Scântei, actualul președinte al Comisiei Juridice din Senat.

La Transporturi, dacă ar pleca actualul ministru, Cătălin Drulă, s-ar putea întoarce Lucian Bode, în prezent șef la Ministerul de Interne. În schimb, portofoliul Internelor i-ar putea reveni lui Rareș Bogdan, care a mai fost vehiculat pentru această funcție și în contextul alegerilor de anul trecut.

Sănătatea, de unde a fost revocat Vlad Voiculescu, ar putea reveni pe mâinile lui Nelu Tătaru, fostul ministru PNL, schimbat la finalul lui 2020, după alegeri, pentru a face loc USR. Fondurile Europene ar putea fi preluate, potrivit variantelor vehiculate acum, de Marcel Boloș.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW