Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Iulian Fota va fi schimbat din funcția de secretar de stat în cadrul MAE

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 20 februarie 2024

Iulian Fota va fi înlocuit din funcția de secretar de stat pentru afaceri strategice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, au declarat surse guvernamentale pentru Mainnews.ro. 

Prezent săptămâna trecută la Forumul economic mondial de la Davos, Iulian Fota a discutat cu ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba despre începerea negocierilor pentru un acord de colaborare în domeniul securităţii.

Oficialul a atras în repetate rânduri atenția asupra pericolului în care se află România, o chestiune negată în discursul public de către premierul Marcel Ciolacu. Într-o postare publicată ieri pe contul personal de Facebook, secretarul de stat i-a adresat chiar o ușoară ironie șefului executivului.

„Ce mare diferență de atitudine între nordul Europei, ce simte pericolul și se mobilizeaza si partea de sud a frontului, care fie se complace fie chiar plusează pe pierdere, punandu-si speranțele în ascensiunea unei epoci a revizionismului. Balticii construiesc obstacole anti-invazie la frontiera. Danemarca si-a răscumpărat principala fabrica de armament și creste semnificativ producția. În plus , intr-un moment greu pentru Kiev , anunță un masiv sprijin de muniție pentru curajoasa armata ucrainiana. Finlanda a început acum un an pregătirea pentru război. Acum un an! Și astea sunt doar câteva exemple. Coboram în sud și desi vedem frământare și ceva efort , nu e nici pe departe pe măsură amenințării. Când viitura muscovita se va umfla din nou, și se va lovi de un zid în nord, unde va distruge totul în cale? Sa nu va gândiți la România, ca nu suntem în pericol”, a scris Fota, pe contul său de Facebook.

Fost consilier prezidențial în perioada mandatului lui Traian Băsescu, Iulian Fota a ocupat anterior funcția de director al Institutului Diplomatic Român.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii