Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


SURSE Ioan Niculae nu a fost găsit în locuința sa din Zimnicea pentru a fi încarcerat / UPDATE: A fost solicitată darea în urmărire națională

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 18 februarie 2021

UPDATE 20:45 Polițiștii au solicitat darea în urmărire națională pe numele lui Ioan Niculae.

Ioan Niculae nu a fost găsit acasă de polițiștii care au mers să pună în executare mandatul dispus pentru pedeapsa de 5 ani de închisoare în dosarul „Interagro”, potrivit unor surse MainNews.ro.

Cel mai probabil, Poliția îl va da în urmărire națională, dacă nu se va preda.

La ultimul termen de la Curtea de Apel București, Ioan Niculae se afla în Italia, unde se recupera după ce a fost infectat cu COVID-19. Potrivit informațiilor MainNews.ro, acesta s-ar fi întors în țară.

Omul de afaceri a fost condamnat, joi, la 5 ani de închisoare, fiind acuzat de instigare la evaziune fiscală, instigare la spălare de bani și cumpărare de influență în dosarul „Interagro”.

Firma S.C. Interagro S.A. ar fi încheiat un contract fictiv ce avea ca obiect prestarea unor servicii de publicitate, prin care ar fi fost înregistrate în contabilitatea firmei operațiuni financiare în baza cărora s-au eludat plățile taxelor și impozitelor către bugetul de stat.

Astfel, prejudiciul din dosar se ridică la 11.438.169 de lei, reprezentând TVA în valoare de 6.886.550 de lei și impozit pe profit de 4.551.619 lei.

CITEȘTE ȘI: BREAKING NEWS Ioan Niculae, condamnat defnitiv la 5 ani de închisoare în dosarul „Interagro”â

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW