Sunday, September 25, 2022
Jurnalism corect


SURSE Instanța Supremă va sesiza CCR pe tema eliminării pensiilor speciale pentru magistrați

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 28 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Judecătorii Instanței Supreme vor sesiza Curtea Constituțională cu privire la prevederea adoptată în Camera Deputaților, prin care sunt eliminate inclusiv pensiile speciale ale magistraților, potrivit unor surse judiciare. Magistrații ÎCCJ se vor întâlni în ședință, pentru a formaliza decizia, miercuri, la ora 18.

,,Președinte Înaltei Curți de Casație și Justiție a luat măsurile necesare pentru convocarea Secțiilor Unite în data de 29.01.2020 la ora 18:00”, a transmis ÎCCJ.

Potrivit unor surse judiciare, magistrații vor sesiza Curtea Constituțională cu privire la pensiile de serviciu.

Anterior, Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că ,, a luat act și susține necondiționat poziția exprimată de magistrați în adunările generale convocate în data de 21.01.2020, în sensul în care abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraților afectează independența și statutul acestora”.

Potrivit CSM, eliminarea pensiilor poate afecta actul de justiție.

La rândul lor, peste 6.000 de grefieri din toată țara au protestat, marți, în semn de protest față de eliminarea pensiilor de serviciu. Ei au blocat activitatea, gestionând doar dosarele urgente și cele în care sunt implicate persoane arestate.

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind abrogarea pensiilor speciale, inclusiv pensiile magistraților, cu 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri. Camera Deputaților este forul decizional.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW