Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


SURSE Important aeroport din România, pe lista instituțiilor înșelate de escrocii săltați de procurorii DIICOT

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 28 iulie 2021 Etichete: ,

Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanța se află pe lista instituțiilor vizate de gruparea destructurată, recent, de DIICOT și specializată în înșelăciuni financiare, potrivit unor surse judiciare. Aeroportul se alătură unor alte instituții importante, printre care Imprimeria Națională și Nuclearelectrica, despre care procurorii au, de asemenea, informații că au fost păgubite.

În cazul Aeroportului Mihail Kogălniceanu, prejudiciul estimat în prezent se ridică la peste 170.000 lei, potrivit surselor Main News.

„Victime” în toată țara

Sursele citate explică faptul că gruparea ar fi acționat în mai multe zone ale României. Printre „victime” se află și Administrația Piețelor Galați, cu un prejudiciu de 41.000 lei, și societatea de apă din Giurgiu, păgubită cu aproximativ 120.000 lei.

În Capitală, hoții ar fi dat lovitura la Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde, prejudiciul în cazul acesteia fiind de 20.000 lei.

Informațiile vin în contextul în care, după cum Main News a scris AICI, Imprimeria Națională și Nuclearelectrica sunt și ele pe lista „victimelor”.

De altfel, numărul total al entităților vizate este încă în curs de stabilire în cadrul anchetei.

Cum dădea rețeaua spargerile

Membrii grupării ar fi indus în eroare angajații companiilor naționale sau primăriilor din România și din străinătate, în special din Spania, solicitându-le să își plătească facturile neachitate în conturi controlate de aceștia.

Ulterior, banii ar fi fost extrași din conturile grupării prin intermediul unor „săgeți”.

Prejudiciu uriaș

Procurorii DIICOT, alături de ofițeri ai Poliției de Frontieră și ai Poliției Române, au făcut 17 percheziții în București și alte 5 județe în acest dosar.

Peste 300 de persoane sunt acuzate că ar fi făcut parte din gruparea specializată pe fraude informatice, înșelăciune și spălare de bani, potrivit surselor Main News.

Prejudiciul estimat în dosar se ridică la peste 7 milioane de euro.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW