Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


SURSE Guvernul ia în calcul pentru firme raţionalizarea consumului de gaze

By news.ro , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 4 iulie 2022

Guvernul analizează posibilitatea ca în această iarnă, în funcţie de evoluțiile războiului din Ucraina şi efectele sancţiunilor aplicate Federației Ruse, să impună o raţionalizare a consumului de gaze, însă doar pentru companii, populaţia nefiind direct afectată, au precizat surse guvernamentale pentru News.ro.

La nivelul Guvernului s-a format un Consiliu consultativ care urmează să se operaţionalizeze în perioara următoare şi care va analiza evoluţia crizei energiei, în urma conflictului din Ucraina.

România îşi asigură, în prezent, 90% din producţia de gaze.

În urma unei discuţii care a avut loc vine în cadrul Executivului, s-a analizat varianta ca operatorilor economici să li se aplice un procent echitabil de consum de gaze, pe perioada iernii, în cazul în cazul în care vor exista probleme cu aprovizionarea.

„Se va continua furnizarea fără limitare la consum casnic. Pentru operatorii economici e mai corect să limităm, în procent echitabil pentru fiecare agent economic. Deci va fi o raţionalizare pentru companii, nu pentru casnici”, au precizat surse guvernamentale, precizând că populaţia nu va fi afectată.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW