Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Guvernul ar putea da OUG pe alegerea primarilor în două tururi

By Tudor Alexandru , in Politic Stirile zilei , at 15 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Guvernul Orban ar avea pe circuitul de avizare o Ordonanță de Urgență privind alegerea primarilor în două tururi, potrivit unor surse politice.

Potrivit sursei citate, OUG respectivă ar putea fi promovată joi.

Marcel Ciolacu se plânge la liderii europeni

Marcel Ciolacu a declarat, după ședința Comitetului Executiv al PSD de marți, că social-democrații vor trimite o scrisoare Parlamentului și Comisiei Europene în care vor semnala faptul că Guvernul face abuz și vrea să schimbe legile electorale prin faptul că se dorește revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

”Am mai luat o decizie, să trimitem o scrisoare din partea PSD atât președintei Comisiei Europene, cât și grupului social-democrat din Parlamentul European și la președintele Parlamentului European și la toți europarlamentarii. Acest abuz de a schimba legile electorale în pofida unei decizii a Curții Constituționale și a unei recomandări a Comisiei de la Veneția. nu ai dreptul, într-un stat european, sub nicio formă să modifici legile electorale cu două-trei luni înainte de momentul electoral, Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României așa ceva și sperăm nici să nu se îmtâmple.(…)Susținem azi foarte clar – sub nici o formă nu ai dreptul să modifici legi electorale cu 2-3 luni înainte de alegeri”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a subliniat faptul că cei care fac acum parte din PNL și vor ca alegerile locale să se facă în două tururi sunt chiar cei care în 2011 au fost pentru alegerea primarilor într-un singur tur.

„Liberalii dovedesc că fac politică măruntă, ipocrită. Ei sunt cei care au modificat legea alegerii primarilor într-un tur. Iar azi vin ilegal sa modifice legea in timpul jocului. Turcan a schimbat legea electorala.. E bine sa cunoaștem istoria.

Sub nicio formă nu ai dreptul să modifici legi electorale cu câteva luni înainte de a fi susținute. Nu ai cum să treci linia roșie a democrației”, a mai spus președintele PSD.

Klaus Iohannis: În foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi

Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că Guvernul Orban va promova un pachet legislativ prin care alegerea primarilor se va face ca în trecut, prin două tururi.

”În foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi. (…) Alegerea primarilor va fi promovată în foarte scurt timp. E soluția cea mai bună. Apoi, va intra în circuitul legislativ și apoi vom vedea cum decurg lucrurile. Nu e rolul meu să vă spun ce va face guvernul.”, a declarat Klaus Iohannis.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW