Sunday, December 4, 2022
Jurnalism corect


SURSE Grindeanu, Tudose şi Stănescu vor ca PSD să refuze guvernarea dacă nu va da prim-ministrul

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 3 noiembrie 2021

Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Paul Stănescu au solicitat insistent în cadrul dezbaterilor din interiorul PSD ca partidul să refuze intrarea la guvernare dacă la negocieri nu îi va fi oferită funcția de prim-ministru, au declarat surse pentru Mainnews.ro.

Sunt disensiuni importante între liderii PSD despre condițiile pe care ar trebui să le pună formațiune pentru a pune umărul la învestirea unui guvern cu puteri depline. Dacă varianta susținerii unui cabinet minoritar a căzut, Nicolae Ciucă fiind astfel nevoit să renunțe la mandatul oferit de Klaus Iohannis, social-democrații oscilează acum asupra condițiilor pe care să le pună liberalilor la negocierile privind formarea unei coaliții de guvernare.

O grupare importantă din interiorul PSD, din care fac parte Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Paul Stănescu susține ideea ca partidul să primească funcția de prim-ministru, în caz contrat să renunțe la a mai intra acum la guvernare, dar și anumite portofolii extrem de importante, cum sunt finanțele, transporturile, dar și Ministerul Muncii, au declarat surse politice pentru Mainnews.ro.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW