Sunday, January 16, 2022
Jurnalism corect


SURSE: Gheorghe Dincă ar fi acționat singur. Nu s-au găsit complici/ Ar fi pregătit un buncăr pentru viitoarele victime

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 28 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Potrivit unor surse apropiate anchetei, procurorii i-au conturat lui Gheorghe Dincă, principalul suspect al crimelor de la Caracal, un profil de criminal în serie, însă nu au găsit dovezi care să arate că bărbatul a ucis alte persoane în afară de Luiza și Alexandra.

Nu s-au găsit complici

Conform informațiilor mainnews.ro, nu a ieșit la iveală o complicitate a membrilor familiei lui Dincă, sau a altor persoane.

Familia bărbatului a fost audiată în urmă cu o lună, la DIICOT. Avocatul familiei Melencu, Tonel Pop, a cerut ca femeia să fie audiată, deoarece crede că aceasta s-ar fi aflat chiar în casa în care era sechestrată tânăra de 19 ani.

Unul dintre fiii bărbatului le-a povestit, în prima declarație, au declarat surse judiciare, că tatăl său era un om exigent, care nu era agreat de nepoți, motiv pentru care aceștia nu îl vizitau. Relația s-ar fi răcit și din cauză că în ultimul an începuse să consume alcool. Fiica lui Dincă le ar fi spus anchetatorilor că tatăl ei era exigent, însă doar dorea o viață bună pentru copii.

Surse apropiate anchetei au precizat că soția bărbatului povestește în prima declarație că a revenit în România în luna aprilie, locuind timp de o lună alături de soțul ei. Femeia ar fi revenit după dispariția Luizei. Ar fi plecat după mai multe incidente pe care le-ar fi avut cu soțul ei. Aceștia s-ar fi certat iar bărbatul ar fi lovit-o. La câteva zile, tot după o ceartă, Dincă nu și-a mai lăsat soția să intre în casă, acesta fiind momentul în care femeia s-a mutat la unul dintre copii.

Se pregătea Gheorghe Dincă pentru viitoare victime?

Procurorii DIICOT au verificat spațiul găsit în curtea bărbatului din Caracal, însă nu au găsit probe ADN care să ateste că acolo au fost ținute victime. Este foarte posibil ca buncărul să fi fost pregătit pentru viitoare victime.

Ipoteza rețelei, infirmată

Anchetatorii nu au găsit probe care să susțină ipoteza că Gheorghe Dincă ar fi făcut parte dintr-o rețea de trafic de persoane. Chiar și așa procurorii nu au renunțat la acuzația de trafic de persoane. Explicația ar fi că fapta poate fi astfel încadrată și în situația în care victima este sechestrată și exploatată în interes propriu.

Procurorii DIICOT au primit un răspuns de la autoritățile italiene, care le-au transmis că Dincă nu figurează în evidențele lor. Răspunsul vine în contextul în care au apărut informații potrivit cărora el ar fi avut probleme cu legea și în Italia.

Două adolescente din Caracal, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu au dispărut după ce au fost luate la ocazie de Gheorghe Dincă. Bărbatul a recunoscut că le-ar fi omorât, apoi le-a ars trupurile.

Mama Luizei Melencu, amendată

Mama Luizei Melencu refuză să-i fie recoltate probe biologice, în ciuda deciziei Tribunalului București. Din acest motiv, femeia a fost amendată cu 5.000 de lei. Procurori, polițiști și jandarmi au descins vineri în comuna Dioști, din județul Dolj. Aceștia aveau un mandat de aducere emis de un judecător pe numele mamei Luizei Melencu. Mai bine de patru ore oamenii legii au încercat s-o convingă pe Monica Melencu să meargă cu ei, însă femeia a refuzat. În cele din urmă, femeii i s-a făcut rău.

În urma concluziilor medicale preliminare, polițiștii din cadrul IPJ Dolj au întocmit un proces verbal în care s-a consemnat faptul că mandatul nu poate fi pus în executare.

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat că această probă biologică este esențială pentru continuarea procesului penal. Se va face o nouă analiză a oaselor ridicate din zona de lizieră prin recoltarea de ADN mitocondrial, care se transmite doar pe linie maternă, de aceea este nevoie de o probă biologică pe care doar mama Luizei o poate da.

„Avem nevoie de o probă esențială pentru continuarea procesului penal, o probă biologică de comparat, pe care o putem obține doar de la mama Luizei. S-a dispus o Comisie rogatorie către autoritățile judiciare din SUA care să ne sprijine în a efectua o nouă analiză asupra fragmentelor osoase ridicate din zona de lizieră, printr-o metodă pentru care niciun institut din țara noastră nu este omologat, respectiv recoltarea de ADN mitocondrial, care se transmite doar pe linie maternă. Am trimis deja către SUA probele osoase, și este nevoie să fie trimisă cu maximă atenție și proba de comparație”, a spus Felix Bănilă.

Foto: Inquam photos/ Bogdan Danescu

Comentarii


  • N-ar fi mai bine ca domnii procurori să-şi vadă cu amenda de treaba lor?Dacă familiile îi dă în judecată la C.E.D.O pe domnii procurori pentru distrugere voită a probelor,pentru falsificare de probe,informare eronată,iar pe Domnul Preşedinte că nu a luat nici o măsură?Ar fi multe de enumerat ce nu a făcut Domnul Johannis.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW