Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


SURSE Fugarii români din Marea Britanie, la apel | Judecătorii din UK decid soarta oamenilor de afaceri Alexander Adamescu și Puiu Popoviciu

By Robert Madaianu , in Stirile zilei , at 13 iulie 2020 Etichete: , ,

Apelul în procedura legată de trimiterea în România a omului de afaceri Alexander Adamescu începe, în Marea Britanie, marți, 14 iulie, potrivit unor surse. În cazul lui Puiu Popoviciu, condamnat definitiv în urmă cu fix trei ani, procesul va avea loc în octombrie.

În cazul lui Alexander Adamescu, procesul se va desfășura, în Londra, în perioada 14-17 iulie, potrivit informațiilor Main News.
Adamescu Jr. este vizat de un mandat international de arestare. El este acuzat de procurorii de la Direcția Națională Anticorupție că ar fi mituit magistrați de la Tribunalul Capitalei pentru a favoriza companii de-ale familiei.

Popoviciu, 3 ani de la sentința rămasă fără efect

În urmă cu trei ani, în august 2017, omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat la șapte ani de închisoare în dosarul ”Afacerea Băneasa”, pentru modul în care a intrat în posesia unui teren de lux din nordul Capitalei.

Afaceristul plecase, însă, din România, înainte de verdict și nu a fost găsit de polițiști, după sentință. Deși s-a predate în Londra și a fost eliberat mai apoi, nici până acum nu a fost adus în țară să își execute pedeapsa.

Informațiile Main News spun că, în cazul său, apelul la decizia de trimitere în România va fi judecat în toamnă, tot în Marea Britanie.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW