Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


SURSE Fostul ofițer MAI, care a infectat mai multe persoane cu COVID-19, s-a vindecat

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Nelu Lupu, fostul ofițer MAI, care a infectat mai multe persoane cu COVID-19 după ce a ascuns că a fost plecat în afara țării, s-a vindecat și a fost externat.

Acesta va rămâne în izolare la domiciliu timp de 14 zile, conform procedurii.

Doi dintre medicii infectați de Nelu Lupu cu COVID-19, se află în stare gravă internați la Spitalul Matei Balș.

Dosar penal pentru Nelu Lupu

Poliţia a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comunicare sau răspândire prin orice mijloace de date şi informaţii false în cazul pacientului internat la Gerota.

Dosarul penal vizează infracţiunea de comunicare sau răspândire de informaţii false și a fost deschis după ce, în spaţiul public, ar fi apărut informaţii potrivit cărora se ştia din 7 martie că fostul angajat MAI este confirmat cu noul virus.

Parcursul pacientului 17

26 februarie 2020: Bărbatul vine din Israel în România, țară în care până în prezent au fost confirmate 42 de cazuri de infectarecu Covid-19.  La momentul internării, pacientul a declarat că nu a călătorit în afara țării în ultimele două luni.

2 martie 2020: Bărbatul participă la un eveniment al ADP Sector 4 în care împarte mărțișoare și ia contact cu aproximativ 120 de persoane.

5 martie 2020: Bărbatul este internat la Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota (Spitalul MAI) cu simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

9 martie 2020: La trei zile de la internare, bărbatul prezintă o simptomatologie respiratorie asociată cu febră. Medicii încep să aibă suspiciuni și solicită efectuarea unor teste serologice specifice pentru depistarea etiologiei infecțioase, inclusiv testul pentru Covid- 19. Probele sunt trimise la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, în jurul orei 14.30.

9 martie 2020: La ora 19.42 rezultatul testului arată prezența coronavirusului în cazul bărbatului.

9-10 martie 2020: Pacientul este transferat în cursul nopții la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș în vederea continuării investigațiilor și a tratamentului de specialitate.

Cine este pacientul Nelu Lupu

Bărbatul de 60 de ani este ofițer în rezerva Ministerul Afacerilor Interne și a ieșit la pensie din funcția de adjunct al Poliției Capitalei în 2015, post pe care l-a ocupat timp de cinci ani.

Pacientul numărul 17 s-a născut în 1959, în județul Bacău, comuna Grozăvești, este căsătorit și are un băiat.

Acesta a urmat din 1983 până în 1985 cursurile Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, după care, din ’91 până în ’94 a studiat la Facultatea de Drept din cadrul aceleiași instituții. La categoria “educație și formare profesională” mai apare că fostul ofițer a absolvit în 2000 cursul postuniversitar de management, în 2007 a absolvit un master în Integrare Europeană și în același an a devenit și doctorand în domeniul “Ordine Publică și Siguranță Națională” în cadrul aceleiași academii.

Bărbatul și-a început activitatea, în 1990, ca ofițer operativ- Specialitatea “Cercetări Penale” în secțiile 11 și 15 de poliție.

După cinci ani, acesta a devenit șeful Biroului Ordine Publică- Secția 15, funcție pe care a deținut-o timp de șapte ani. A avansat, iar din ’97 până în 2001 a fost șeful Secției 15. În același an, ofițerul a devenit adjunctul șefului Poliției Sector 4, post din care a fost avansat după un an în funcția de șef al Poliției Sector 4.

Din 2006 până în 2010 acesta a mai fost și șef al Poliției Sectorului 3, pentru ca ulterior să devină al doilea om de la Poliția Capitalei, respectiv adjunct al Poliției București, funcție pe care a pierdut-o în 2015, când a ieșit la pensie.

După ce a fost trecut în rezervă, ofițerul a devenit colaborator la ADP Sector 4.

 

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW