Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


SURSE Fost șef de la Antidrog Cluj, reținut de DIICOT într-un dosar de șantaj și răpire / Mai mulți afaceriști ar fi fost supravegheați în stil mafiot

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 august 2020 Etichete:

Un fost șef de la Antidrog Cluj, acuzat că se ocupa cu urmărirea și șantajarea mai multor oameni de afaceri, a fost reținut de DIICOT. Potrivit unor surse, liderul grupului era Liviu Șipoș, un fost șef al Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca.

În perioada decembrie 2019 – august 2020, un grup infracțional, format din 6 persoane și coordonat de un fost șef al Serviciului Antidrog din Cluj, ar fi supravegheat mai mulți oameni de afaceri pentru a obține informații pe care să le folosească ,ulterior, împotriva lor, cerând, sub diferite pretexte, sume importante de bani.

În acest moment, patru persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Liderul grupului identifica potențiali oameni de afaceri șantajabili, iar apoi coordona membrii grupării să monteze dispozitive de urmărire, unele având și microfoane, pe mașinile victimelor. Aceștia ascultau discuțiile oamenilor de afaceri și, cu ajutorul unor relații din cadrul MAI, efectuau verificări în bazele de date ale acestora, se arată în comunicatul emis de DIICOT.

Procurorii acuză membrii grupării că ar fi amenințat cu arma o persoană, căreia i-ar fi cerut 200.000 euro, totul pentru a mușamaliza un dosar deschis împotriva ei. În realitate, ancheta era fictivă, susține DIICOT.

Gruparea a fost prinsă în flagrant, în timp ce planifica să fure o sumă importantă de bani, după ce aceștia au interceptat în mod ilegal convorbirile purtate de mai multe persoane la sediul firmei pe care o administrau.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW