Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


SURSE Experții analizează posibila relaxare a restricțiilor | Guvernul ar putea renunța la închiderea magazinelor la ora 18 | Soluții pentru organizarea nunților și botezurilor UPDATE – Precizările autorităților: Nu în perioada imediat următoare

By Robert Madaianu , in Politic Stirile zilei , at 29 martie 2021 Etichete: , ,

Specialiștii analizează modificarea unei părți din măsurile introduse în valul trei al pandemiei de COVID-19. Potrivit unor surse, este analizată posibilitatea de a permite organizarea nunților și botezurilor, cu condiția testării participanților. Într-o reacție transmisă ulterior apariției informațiilor, Guvernul susține că modificările nu vizează perioada imediat următoare.

O măsură ar putea fi impusă și dacă experții ajung la concluzia că pot fi redeschise restaurantele: testarea clienților la intrare.

În ceea ce privește magazinele, s-ar putea renunța la închiderea acestora la ora 18 în zonele cu incidență de peste 4 cazuri la mia de locuitori, dacă analiza va releva că măsura aflată în vigoare duce la aglomerație.

Sursele Main News spun că specialiștii din grupul constituit la nivelul Guvernului iau în calcul și permiterea redeschiderii sălilor de fitness, însă în aceleași condiții, care ar impune testarea la intrare.

Eventualele măsuri de relaxare nu au fost decise până la acest moment, ele se află în analiza grupului de specialiști. În situația în care experții vor ajunge la concluzia că ele sunt posibile, vor fi discutate în coaliția aflată la guvernare.

Ministrul Sănătății spune că măsurile de protecție sunt analizate continuu și că se poate reveni asupra lor, însă nu există o măsură avută în vedere în mod special acum. Întrebat dacă va fi analizată schimbarea orei pentru închiderea magazinelor, Voiculescu a răspuns afirmativ.

Măsurile sunt evaluate aproape în fiecare zi, avem întâlniri de coaliție, avem întâlniri în Guvern, în care discutăm inclusiv măsurile de protecție”, a spus ministrul Sănătății.

Cîțu: Mai întâi să vedem o scădere a numărului de infectări

Nu este foarte clar când ar putea fi modificate măsurile, dacă acest lucru se va întâmpla. Premierul Cîțu spune că specialiștii urmăresc atât rata de infectare, cât și presiunea pe spitale.

Tot timpul evaluam împreuna cu specialiștii efectul restricțiilor. Dar mai întâi sa vedem o scădere a numărului de infectări și să mai scadă presiunea pe spitale”, a scris premierul, pe Facebook. 

UPDATE – Reacția Guvernului

Într-o reacție trimisă presei, Guvernul transmite că măsurile nu vor fi modificate „în perioada imediat următoare”.

Menționăm faptul că aceste măsuri sunt raportate la incidența fiecărei localități printr-un mecanism prezentat public, iar retragerea acestora depinde de reducerea nivelului de răspândire a virusului la nivelul localității. În ceea ce privește perspectiva unor măsuri de natură a permite desfășurarea unor tipuri de activități, menționăm că nu sunt adoptate decizii în acest sens și nu vizează perioada imediat următoare. La nivel guvernamental se desfășoară consultări și analize referitoare la momentul în care rata de răspândire a virusului la nivel național va fi redusă semnificativ și doar în acest context, într-un interval de câteva luni de zile, vor putea fi puse în discuție condițiile pentru desfășurarea anumitor tipuri de activități”, se arată în precizările Executivului.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW