Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Culisele CEx PSD. SURSE: Teodorovici vrea să conteste deciziile luate în ședință/Dăncilă: Ne linșează ăștia, Eugene/ Oprișan, amenințat cu bătaia de fostul președinte executiv

By Tudor Alexandru , in Politic Stirile zilei , at 27 noiembrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Eugen Teodorovici vrea să conteste deciziile luate în CEx-ul PSD, de marți, motivând încălcarea statutului partidului. Fostul președinte executiv al Partidului Social Democrat s-a opus dizolvării conducerii PSD și demisiei Viorica Dăncilă din funcția de președinte al partidului.  

Discuțiile tensionate, de marți seară, din CEx-ul PSD, care au durat aproximativ șase ore, au fost întrerupte la un moment dat. În pauză, Teodorovici și Dăncilă s-au retras în biroul președintelui PSD.

„Ne linșează ăștia, Eugen”, i-ar fi spus Dăncilă lui Teodorovici.

În discuțiile dintre cei doi au intervenit Rovana Plumb și Doina Pană care i-ar fi recomandat Vioricăi Dăncilă să se retragă de la conducerea partidului.

Viorica Dăncilă a revenit în ședință și și-a depus demisia din funcția de președinte PSD, în ciuda insistențelor lui Eugen Teodorovici de a nu face asta.

Eugen Teodorovici a fost forțat să demisioneze din funcția de președinte executiv al PSD. Dacă funcțiile lui Dăncilă nu ar fi fost preluate intermiar de Marcel Ciolacu, conform statutului fostul de ministru de Finanțe ar fi trebuit să conducă PSD.

Discuții din culisele CEx-ului PSD

Ședința CEx PSD a fost întreruptă la un moment dat după ce PSD-iștii s-au opus variantei ca Viorica Dăncilă să rămână președinte de partid până la organizarea congresului din februarie.

Propunerea a venit din partea lui Dumitru Buzatu și a fost respinsă prin vot.

Potrivit acelorași surse, Eugen Teodorovici a venit aseară, în ședința CEx, cu Biblia după el pentru a-i pune pe  PSD-iștii din tabăra lui Ciolacu să jure că nu au făcut bani ilegal. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, însă biblia a rămas în sala în care a avut loc ședința.

Marian Oprișan a purtat mai multe discuții tensionate cu membrii conducerii PSD, în mod special cu Gabriela Firea, pe care ar fi făcut-o să iasă plângând din sala de ședință. Eugen Teodorovici l-ar fi amenințat cu bătaia pe Marian Oprișan.

În ciuda faptului că Viorica Dăncilă a spus că decizia de a pleca de la șefia partidului a fost unilaterală și nu a fost supusă presiunilor, surse politice au declarat pentru mainnews.ro că Marcel Ciolacu a amenințat că dacă Dăncilă și Teodorovici nu vor demisiona „vor pleca toți din sală și se vor duce la presă pentru a arăta cine e partidul”.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


 • … [Trackback]

  […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/surse-eugen-teodorovici-vrea-sa-conteste-deciziile-luate-in-cex-ul-psd-la-tribunal-discutii-din-culise-dancila-ne-linseaza-astia-eugene-teodorovici-a-venit-cu-biblia-oprisan-amenintat-cu-bataia-d/ […]

 • … [Trackback]

  […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/surse-eugen-teodorovici-vrea-sa-conteste-deciziile-luate-in-cex-ul-psd-la-tribunal-discutii-din-culise-dancila-ne-linseaza-astia-eugene-teodorovici-a-venit-cu-biblia-oprisan-amenintat-cu-bataia-d/ […]

 • … [Trackback]

  […] Info on that Topic: mainnews.ro/surse-eugen-teodorovici-vrea-sa-conteste-deciziile-luate-in-cex-ul-psd-la-tribunal-discutii-din-culise-dancila-ne-linseaza-astia-eugene-teodorovici-a-venit-cu-biblia-oprisan-amenintat-cu-bataia-d/ […]

 • … [Trackback]

  […] There you will find 90484 more Info to that Topic: mainnews.ro/surse-eugen-teodorovici-vrea-sa-conteste-deciziile-luate-in-cex-ul-psd-la-tribunal-discutii-din-culise-dancila-ne-linseaza-astia-eugene-teodorovici-a-venit-cu-biblia-oprisan-amenintat…

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW