Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


SURSE: Dosar penal la un centru de dializă din București, unde 15 pacienți cu COVID ar fi murit / Unitatea medicală nu ar fi respectat normele

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 28 mai 2020 Etichete: ,

Procurorii din Sectorul 6 au deschis un dosar penal în care cercetează posibile fapte de zădărnicire a combaterii bolilor, în anchetă fiind vizat un centru de dializă din sector. Potrivit acuzațiilor, din cauza nerespectării, de către unitatea medicală, a dispozițiilor legate de prevenirea răspândirii COVID-19, ar fi fost infectate 74 de persoane, dintre care 15 au decedat. Sursele Main News spun că este vorba despre centrul Diaverum.

”S-a reținut că o unitate medicală din București nu a respectat măsurile dispuse de autorități în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei noului coronavirus, fapt care a condus la infectarea cu COVID-19 a unui număr de 74 de persoane, dintre care 15 au decedat”, susțin procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Ancheta este încă în faza urmăririi penale ”in rem”, ceea ce înseamnă că nimeni nu a fost pus sub acuzare. Procurorii verifică doar fapte.

Potrivit anchetatorilor, la centrul de dializă s-au infectat 74 de pacienți, iar 15 au murit.

Contactați de Main News, reprezentanții centrului Diaverum au transmis că nu au primit nicio înștiințare cu privire la vreo cauză penală aflată pe rolul Parchetului.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW