Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


SURSE DNA, 26 de percheziții la Administrația Fondului Imobiliar într-un dosar de corupție

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 20 mai 2021

Procurorii DNA fac, joi dimineață, 26 de percheziții în București, Ilfov și Giurgiu, într-un dosar ce vizează fapte de corupție la Administrația Fondului Imobiliar (ICRAL), potrivit unor surse Main News. Anchetatorii verifică atribuirea nelegală a unor locuințe din fondul locativ de stat din perioada 2018-2020.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, persoanele care își doreau să achiziționeze locuințe din fondul locativ de stat dădeau în medie 10.000 de euro pentru a obține acte false din care să reiasă că îndeplinesc condițiile impuse de primărie. Ulterior, casele achiziționate erau vândute la prețul pieței.

Anchetatorii au găsit 45 de garsoniere care ar fi fost vândute ilegal. 3 funcționari de la ICRAL ar fi implicați în dosar.

Comunicatul DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada -2018 – 2020, în legătură cu atribuirea nelegală a unor locuințe din fondul locativ de stat.

În cursul zilei de 20 mai 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 26 locații situate în municipiul București și județele Giurgiu și Ilfov, dintre care una este  sediul unui cabinet notarial, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW