Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


SURSE DIICOT preia dosarul penal deschis după scandalul provocat de Diana Șoșoacă la un centru de vaccinare

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 17 noiembrie 2021

Dosarul penal deschis de Parchetul General, după ce un grup de protestatari, condus de senatorul Diana Șoșoacă, a blocat accesul într-un centru de vaccinare din județul Iași, va fi preluat de DIICOT, potrivit unor surse judiciare.

Dosarul a ajuns pe mâna procurorilor DIICOT, întrucât în plângerea penală sunt reclamate și fapte de criminalitate organizată, ce intră sub competența parchetului. Cercetările se desfășoară, în acest moment, in rem, ceea ce înseamnă că nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare.

În luna august, senatorul Diana Șoșoacă, împreună cu un grup de susținători, au blocat procesul de vaccinare din comuna Răchiteni, din județul Iași, aflată atunci în scenariul roșu, din cauza numărului ridicat de cazuri COVID-19.

Vorbiți cu un reprezentant al poporului român, care sunt efectele adverse ale vaccinului anti COVID-19? Dar de ce vă e așa greu să spuneți care sunt efectele adverse? De ce nu vreți doamna doctor?”, îi cererea Diana Șoșoacă doctorului de la Centrul de vaccinare din Răchiteni, în timp ce transmitea live pe Facebook.

Parchetul General a transmis Main News că a deschis joi, 9 august, un dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor și tulburarea ordinii și liniștii publice, în urma scandalului de la centrul de vaccinare din Răchiteni.

Vă comunicăm că la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție precum și a formulării unei plângeri de către o instituție publică, a fost înregistrat la data de 9.09.2021 un dosar penal privind evenimentele de la Răchiteni, în care se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 din Codul Penal și de tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 din Codul Penal”, este răspunsul Parchetului General, la solicitarea Main News.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW