Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


SURSE Desființarea Secției Speciale încinge spiritele în Coaliție. Juriștii Puterii, în ședință | Când ar putea fi dat votul în Camera Deputaților

By Robert Madaianu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 22 martie 2021 Etichete: , , ,

Juriștii din coaliția aflată la putere dezbat, luni, proiectul de lege care vizează desființarea Secției Speciale. Potrivit unor surse politice, PNL și USR PLUS nu sunt de acord cu forma ieșită din Comisia Juridică a Camerei Deputaților, formă ce prevede așa-numita „superimunitate” a magistraților, adică avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru trimiterea în judecată.

O parte a deputaților ar fi vrut, aparent fără succes, ca proiectul să intre în dezbateri luni pentru ca miercuri să fie dat votul în plenul Camerei Deputaților.

Liberalii și parlamentarii USR PLUS vor să modifice din nou proiectul, pentru a scoate prevederea care permite judecarea magistraților doar cu undă verde de la CSM. Aceasta a fost introdusă în proiect la solicitarea UDMR, formațiune care, în caz contrat, nu ar fi susținut proiectul. Fără UDMR, a spus ministrul Justiției, proiectul nu trece în Camera Deputaților.

CITEȘTE ȘI: INTERVIU VIDEO Președintele CSM, despre dosarul 10 august: A stârnit multe sensibilităţi. Declarațiile precum „dosare luate cu japca”, nefericite. Procurorul care l-a clasat s-a pensionat chiar cu votul domnului ministru al Justiției/ Ce spune Bogdan Mateescu despre situația din CSM și relația cu Stelian Ion

Comisia Juridică, aviz favorabil

Proiectul de lege pentru desființarea Secției Speciale a primit aviz pozitiv din partea Comisiei Juridice, cu 17 voturi „pentru” și 11 „împotrivă”, săptămâna trecută.

Tot atunci, amendamentul prin care judecătorii sau procurorii vor putea fi trimiși în judecată numai cu acordul Secției pentru judecători sau Secției pentru procurori din cadrul CSM a fost adoptat cu 17 voturi „pentru”, 9 „împotrivă” și 2 abțineri.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Desființarea SIIJ a primit aviz pozitiv în Comisia Juridică | Amendamentul ce prevede „superimunitatea” magistraților, adoptat

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW