Monday, April 19, 2021
Jurnalism corect


SURSE Descinderi pentru afaceri ilegale cu măști | Membrii grupării ar fi invocat, în fals, că vând echipamente la Protecția Copilului

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 8 aprilie 2021 Etichete: ,

Procurorii și polițiștii din Capitală au descins, joi, la membrii unei rețele care ar fi folosit firme fantomă pentru achiziția de măști de protecție. Potrivit unor surse, cei vizați ar fi invocat că echipamentele sunt destinate Protecției Copilului Sector 6, lucru care ar fi fost fals.

Anchetatorii au făcut nouă percheziții în dosarul cu acuzații de înșelăciune, falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată și cesiune fictivă.

În fapt, in luna septembrie a anului 2020 au fost înregistrate 2 dosare penale privind săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune, prin folosirea de ordine de plată falsificate, cu prilejul achiziționării a 660.000 măști de unica folosință, in valoare de peste 320.000 lei, respectiv 330.000 măști de unica folosință, in valoare de aproximativ 160.000 lei”, potrivit Poliției Capitalei.

Gruparea s-ar fi folosit de firme fantomă.

Din datele existente a rezultat presupunerea rezonabilă că mai multe persoane s-ar fi folosit de societăți comerciale administrate in drept de persoane de o condiție financiară modestă – firme fantomă – in numele cărora ar fi acționat fiind înregistrate 9 infracțiuni distincte de înșelăciune”, potrivit sursei citate.

Potrivit unor surse, cei vizați în dosar ar fi invocat că măștile sunt pentru DGASPC Sector 6, lucru care nu ar fi, însă, adevărat.

Prejudiciul total este de peste 1.500.000 lei.

Foto: Inquam Photos / Melinda Nagy

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW