Monday, November 29, 2021
Jurnalism corect


SURSE Decizia privind demiterea șefei CNAIR, amânată până după Congresul PNL

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 22 septembrie 2021

Ședința Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere în care va fi discutată propunerea de demitere a Marianei Ioniță din funcția de director general a fost amânată până săptămâna viitoare, după Congresul PNL, conform surselor Mainnews.ro. 

În situația în care va fi reales în funcția de președinte al PNL Ludovic Orban, cel care a girat numirea Marianei Ioniță în fruntea companiei de drumuri, aceasta și-ar putea păstra funcția.

Pe de altă parte, în cazul victoriei lui Florin Cîțu, favorit să preia fotoliul de director al CNAIR este Cristian Pistol, actualul consilier pe probleme de infrastructură al premierului.

Mariana Ioniță, anunțată că va fi demisă

Într-o declarație făcută sâmbătă, 18 septembrie, pentru Mainnews.ro, Mariana Ioniță a recunoscut că decizia de demitere i-a fost comunicată de actuala conducere a Ministerului Transporturilor, cu toate că oficial nu a fost încă fost adoptată de Consiliul de Administrație. Ioniță a ținut să infirme categoric speculațiile apărute în presă, cum că i-ar fi transmis lui Cătălin Drulă firmele care au depus oferte la licitațiile pentru autostrada A7 Ploiești – Buzău. Fostul ministru al transporturilor fost primul care a anunțat, joi, 16 septembrie, numărul ofertelor depuse la respectivele proceduri.

Schimbări în Consiliul de Administrație

La mai puțin de două săptămâni după ieșirea USR PLUS de la guvernare, ministrul interimar al transporturilor, Dan Vîlceanu, a numit un nou Consiliu de Administrație la CNAIR. Din acesta va face parte și Cristian Pistol, care i-a luat locul lui George Ursachi, numit de fostul ministru Cătălin Drulă.

Mariana Ioniță – un mandat cu bune și rele

Mariana Ioniță a fost numită în funcția de director general al CNAIR pe data de 25 februarie, în mandatul de ministru al liberalului Lucian Bode.

De profesie inginer constructor, fiind absolventă a Universității Tehnice de Construcții București, Mariana Ioniță a deținut anterior funcția de director la Direcția Reglementări Tehnice și Autorizații de Construire în cadrul Ministerului Transporturilor.

Chiar dacă în cele 19 luni petrecute în fruntea CNAIR Mariana Ioniță nu a reușit reformarea din temelii a companiei, comparativ cu alte conduceri s-a văzut o altfel de dinamică. Relația cu constructorii, fie ei români sau străini, s-a îmbunătățit semnificativ, iar aportul societății civile la adoptarea unor decizii a crescut semnificativ. De remarcat aici este ridicarea restricțiilor de viteză pe lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva și semnarea contractelor pentru tronsoanele 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova – Pitești imediat după decizia primei instanțe.

În mandatul său au fost deschise circulației loturile de autostradă Biharia – Borș (5,35 km), Iernut – Chețani plus nodul Chețani (17,9 km), Varianta de ocolire Bacău (16,27 km), lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda (14,8 km) și Râșnov – Cristian (6,3 km).

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW