Tuesday, December 1, 2020
Jurnalism corect


SURSE Dan Tudorache, suspect într-un dosar penal instrumentat de DNA

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 20 noiembrie 2020

Fostul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache, în prezent candidat pe lista PSD București pentru parlamentare are calitatea de suspect într-un dosar penal instrumentat de Direcția Națională Anticorupție, potrivit unor surse Mainnews.ro.

Tudorache a fost chemat vineri seară la sediul de pe strada Știrbei Vodă al parchetului anticorupție pentru a-i fi adusă la cunoștință calitatea.

Procurorii au efectuat percheziții în 38 de locații situate în București și în Ilfov, dintre care două instituții din subordinea unor primării de sector.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate corupției, presupus săvârşite în cursul anului 2020 și anterior.

În cursul zilei de 19 noiembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 38 de locații situate pe raza municipiului București și județul Ilfov, din care două sunt entități aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”,  potrivit DNA.

Fostul primar al Sectorului 1 a precizat că perchezițiile ar fi legate de o sesizare pe care Clotilde Armand a făcut-o la DNA privind achiziția de tablete pentru elevii din sector. Tudorache a precizat că procurorii nu i-au adus la cunoștință că ar avea calitatea de „suspect” sau „inculpat” în acest dosar.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW