Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


SURSE Curtea de Apel București nu renunță la protestul pe tema eliminării pensiilor speciale

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 6 februarie 2020 Etichete: , ,

Judecătorii Curții de Apel București (CAB) au decis că continue protestul demarat în contextul eliminării pensiilor de serviciu ale magistraților până la pronunțarea, de către Curtea Constituțională (CCR) a unei decizii cu privire la legea adoptată în Parlament. Modificările au fost trimise pe masa CCR de Instanța Supremă.

Judecătorii Curții de Apel București au luat decizia de a continua protestul în urma unei ședințe la care au avut de răspuns la două întrebări, potrivit surselor mainnews.ro:

1. Sunteți de acord cu continuarea protestului în forma actuală până la pronunțarea deciziei de către Curtea Constituțională?

2. În situația la care ați răspuns negativ la prima întrebare, sunteți de acord ca activitatea de judecată să fie reluată cu data de 10 februarie 2020?

În prezent, la nivelul Curții de Apel București sunt judecate doar cauzele urgente și cele în care sunt implicate persoane arestate. Restul se amână.

La fel ca judecătorii din alte instanțe, magistrații CAB sunt nemulțumiți de legea adoptată în Parlament, prin care pensiile de serviciu sunt elimintate.

La rândul lor, judecătorii Tribunalului București au decis să mențină formele de protest și să nu participe la constituirea birourilor electorale de la alegerile locale și parlamentare din acest an, în semn de protest față de eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraților.

Instanța Supremă a decis sesizarea CCR cu privire la prevederile acestei legi. Judecătorii acuză suspiciuni de încălcare a mai multor articole din Constituție. Magistrații atrag atenția asupra încălcării principiului independenței judecătorilor și afectării statutului procurorilor.

sursa foto: romanialibera.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW