Tuesday, April 23, 2024
Jurnalism corect


SURSE Cum vor circula în București noile tramvaie Astra din luna septembrie, deși lucrările la peroane nu vor fi finalizate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 august 2022

Deși lucrările pentru extinderea peroanelor liniei de tramvai 41 nu vor fi gata până în luna septembrie, Primăria Capitalei a găsit o soluție pentru punerea în circulație a noilor tramvaie Astra Imperio. Potrivit unor surse din cadrul municipalității, cinci sau șase stații, unde vor mai fi necesare lucrări de extindere, urmează să fie închise temporar, astfel încât tramvaiele, inclusiv cele vechi (V3A) nu vor mai opri pentru a prelua călători. 

Primăria Capitalei a încheiat pe 20 iulie cu compania municipală Trustul de Clădiri Metropolitane un contract în valoare de 4,5 milioane lei, finanțat din bugetul local, pentru extinderea a 14 peroane de pe linia 41, o investiție absolut necesară pentru circulația noilor tramvaie Astra.

Stațiile de tramvai care trebuie extinse:

Agronomie – ambele sensuri;
Cașin – ambele sensuri;
Podul Ciurel – ambele sensuri;
Orșova – ambele sensuri;
Drumul Taberei – ambele sensuri;
Parc drumul Taberei – ambele sensuri;
Brașov – ambele sensuri.

Directorul STB era de altă părere

Deși termenul contractual este de șase luni, directorul STB, Adrian Criț, a declarat pe 22 iulie, pentru Mainnews.ro, că a primit asigurări din partea directorului TCM, Cristian Hiver, pentru finalizarea lucrărilor la peroane în maxim două luni. Pe de altă parte, Criț susținea la vremea respectivă că tramvaiele Astra vor fi puse în funcțiunea doar după extinderea peroanelor.

„Tramvaiele Astra vor circula pe linia 41 doar în momentul în care sunt finalizate lucrările de modernizare la peroane. Avem promisiuni de la Trustul de Clădiri Metropolitane că lucrările vor fi finalizate în maxim două luni”, a declarat Adrian Criț pentru Mainnews.ro.

100 de tramvaie noi, „made in Romania”

Primăria Capitalei a încheiat, pe 11 mai, cu firma arădeană Astra Vagoane, contractul pentru achiziția a 100 de tramvaie din gama de 36 metri. Valoarea înțelegerii este de 840,8 milioane lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile și bugetul municipalității.

Tramvaiele vor avea podea 100% coborâtă, cinci uși duble și vor fi dotate cu aer condiționat. Garanția este tramvaielor este full warranty de minim 5 ani sau 300.000 km. Capacitatea de transport va fi de minim 220 de călători, din care 56 pe scaune. Cele 100 de tramvaie vor intra în traseu pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41 și 55.

Până în acest moment Astra a adus în București trei tramvaie, urmând ca al patrulea să ajungă în jurul datei de 15 august. Începând cu luna septembrie contractul prevede furnizarea a câte patru tramvaie lunar.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW