Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


SURSE Cum își vor împărți ministerele PSD, PNL și UDMR

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 noiembrie 2021

UPDATE: Conform surselor Mainnews.ro, cele trei partide au convenit și asupra funcțiilor de secretar de stat: PSD – 42 de secretari de stat, PNL – 34 de secretari de stat și UDMR – 8 secretari de stat.

Știrea inițială: 

În urma unor discuții desfășurate sâmbătă, 20 noiembrie, care au durat mai bine de patru ore, reprezentanții PSD, PNL și UDMR au ajuns la un acord în privința împărțirii ministerelor.

Astfel, conform surselor Mainnews.ro, pe lângă funcțiile de prim-ministru și secretar general al Guvernului PSD, PNL ar urma să se rotească la Ministerul Justiției, Ministerul Finanțelor, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării.

Cel mai probabil, liberalul Nicolae Ciucă va fi primul care va ocupa funcția de prim-ministru, acesta urmând, conform înțelegerii, să fie înlocuit de un social-democrat pe 1 iulie 2023. Atunci liberalii vor prelua de la social-democrați șefia ministerelor supuse rotației.

PNL va păstra Ministerul Educației, Ministerul Energiei, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Proiectelor Europene, Ministerul Digitalizării și un nou înființat Minister pentru IMM-uri și Turism.

Social-democrații vor lua Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătății, Ministerul Agriculturii, Ministerul Economiei și noul Minister al Familiei.

Poate cei mai câștigați la negocieri au fost reprezentanții UDMR, care au reușit să își păstreze cele trei portofolii – Ministerul Dezvoltării, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Mediului -, dar și un fotoliu de vicepremier pentru Kelemen Hunor.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW