Thursday, December 2, 2021
Jurnalism corect


SURSE Culisele verificărilor făcute de DNA la PSD și PNL | Cheltuielile din campaniile electorale, în vizorul procurorilor | Ciolacu le-ar fi spus social-democraților că se așteaptă să fie chemată Dăncilă la parchet

By Robert Madaianu , in Justitie Politic , at 7 iunie 2020 Etichete: , ,

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) au cerut informații legate de cheltuielile din campaniile electorale ale Partidului Social-Democrat (PSD) și ale Partidului Național Liberal (PNL). Surse politice și judiciare confirmă că anchetatorii verifică aceste cheltuieli. Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, le-ar fi spus social-democraților că procurorii au cerut documente și că se așteaptă să fie chemată Viorica Dăncilă pentru a da lămuriri.

PSD, din nou în atenția DNA

Potrivit unor surse, procurorii ar fi cerut, în primă fază, documente, iar mai apoi un fișier electronic legat de perioada 2016-2017, în ceea ce privește cheltuielile PSD.

Pe de altă parte, potrivit unor surse politice, solicitarea anchetatorilor ar viza și perioada 2019. Unele informații spun chiar că anchetatorii verifică și cheltuielile din campania electorală pentru alegerile prezidențiale, când candidatul PSD a fost Viorica Dăncilă.

De altfel, surse politice au confirmat pentru Main News că Marcel Ciolacu le-ar fi spus liderilor din teritoriu că DNA a cerut informații și că se așteaptă ca procurorii să o cheme pe Viorica Dăncilă pentru explicații.

Verificările DNA ar fi plecat de la dosarul fostului trezorier al partidului, Mircea Drăghici, trimis deja în judecată de procurorii anticorupție.

PNL, verificat de procurorii anticorupție

Sursele Main News spun și că procurorii se interesează de cheltuielile Partidului Național Liberal.

Mai exact, anchetatorii ar fi cerut documente de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), legate de cheltuieli din 2016, când au fost alegeril locale, și 2019, când au avut loc alegeri europarlamentare.

Cu privire la scrutinul din 2019, ar fi verificate o serie de aspecte legate de filiale din teritoriu.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW