Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


SURSE Cu ce probe vrea DIICOT să obțină condamnarea lui Dincă pentru uciderea Luizei Melencu, după ce raportul FBI a picat

By Robert Madaianu , in Analize & Investigatii Justitie Stirile zilei , at 4 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Procurorii vor încerca să obțină condamnarea lui Gheorghe Dincă pentru uciderea Luizei Melencu în special pe baza unor probe biologice ridicate din casa bărbatului și cu ajutorul mărturiilor, potrivit unor surse.

Informațiile vin în contextul în care procurorii nu pot folosi ca probă relevantă rezultatul expertizei FBI cu privire la rămășițele osoase găsite lângă Caracal, despre care Gheorghe Dincă susține că sunt ale Luizei Melencu. Pentru că acestea sunt prea arse, experții de peste ocean nu au putut da un verdict.

Astfel, anchetatorii se bazează pe mărturiile celor doi inculpați. Dincă și-a recunoscut fapta, în timp ce vecinul său, Ștefan Risipițeanu, acuzat că i-a fost complice, a admis și el că a violat-o pe Luiza în casa lui Dincă.

Însă printre cele mai importante probe sunt cele biologice, ridicate din casa lui Dincă. Potrivit surselor mainnews.ro, procurorii consideră că, astfel, vor obține condamnarea lui Gheorghe Dincă pentru violarea și uciderea Luizei Melencu.

În cazul Alexandrei Măceşanu, anchetatorii se bazează mai ales pe raportul Institutului Național de Medicină Legală. Potrivit acestuia, cu o probabilitate de peste 99,9%, rămășițele osoase găsite în butoiul din curtea lui Dincă sunt ale Alexandrei.

Dincă, trimis în judecată săptămâna viitoare

Dosarul va fi finalizat și trimis în instanță în perioada 6-10 ianuarie, potrivit unor surse. Procurorii îi vor trimite în judecată pe ambii inculpați, Gheorghe Dincă și Ștefan Risipițeanu.

După trimiterea în instanță a dosarului, DIICOT va cere menținerea arestului preventiv pentru Dincă. În lipsa unei trimiteri în judecată, el ar fi putut fi eliberat în curând, în contextul în care se fac șase luni de la arestare. Potrivit legii, o persoană nu poate fi ținută în spatele gratiilor, în timpul anchetei, mai mult de jumătate de an.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW