Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


SURSE Criza politică din interiorul coaliției, la un pas de a fi rezolvată: Florin Cîțu ar rămâne premier, dar remanierile miniștrilor vor fi condiționate de acordul șefilor de partide

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 20 aprilie 2021

Criza politică din interiorul coaliției de la guvernare, generată de demiterea lui Vlad Voiculescu, ar putea fi rezolvată în ședința de marți, când liderii partidelor se vor așeza din nou la masa negocierilor. Alianța USR-PLUS ar fi de acord cu susținerea actualului prim-ministru Florin Cîțu, dar cer un protocol care să condiționeze remanierile miniștrilor de acordul șefilor de partide, transmit surse politice pentru Main News.

Ședința de luni seară s-a încheiat fără să se ajungă la un compromis, iar liderii coaliției de guvernare se vor așeza din nou la masa negocierilor marți, de la ora 16:00.

De această dată, însă, Alianța USR-PLUS ar fi de acord ca premierul Florin Cîțu să continue în fruntea Guvernului, însă cer semnarea unui protocol care nu i-ar mai permite prim-ministrului să demită un membru al Cabinetului fără acordul șefilor celor trei partide din coaliție.

În timpul ședinței de luni, liderii PNL au solicitat USR-PLUS să-l susțină în continuare pe Florin Cîțu în funcția de premier, găsirea cât mai rapidă a unui înlocuitor la Ministerul Sănătății și impunerea unei reguli prin care miniștrii care lansează critici la adresa șefului executivului să-și piardă funcția, potrivit unor surse politice.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 2625 additional Information to that Topic: mainnews.ro/surse-criza-politica-din-interiorul-coalitiei-la-un-pas-de-a-fi-rezolvata-florin-citu-ar-ramane-premier-dar-remanierile-ministrilor-vor-fi-conditionate-de-acordul-sefilor-d…

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *