Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


SURSE Cristian Rizea a fost eliberat de autoritățile de la Chișinău / Extrădarea, tranșată după ce se termină procesul retragerii cetățeniei

By Matthew Garvey , in Justitie Republica Moldova Stirile zilei , at 2 mai 2021

Cristian Rizea a fost eliberat, duminică, de autoritățile de la Chișinău, după ce a expirat termenul maxim de arestare provizorie în vederea extrădării în România, potrivit unor surse Main News. Fostul deputat PSD a contestat în instanță retragerea cetățeniei Republicii Moldova.

Extrădarea fostului deputat PSD va fi tranșată după ce se termină procesul referitor la cetățenie.

Cristian Rizea a fost dat în urmărire internaţională în urma unei condamnări la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Instanța a stabilit și că Rizea trebuie să plătească suma de 300.000 de euro.

Ulterior, fostul deputat a fost găsit în Republica Moldova, sub numele de Mihai Cristian Luigi și a fost reținut în luna noiembrie a anului trecut, moment în care autoritățile de la București au demarat procedura de extrădare.

Rizea a mai fost trimis în judecată de Procuratura din Republica Moldova la finalul lunii martie pentru că ar fi obținut fraudulos cetățenia Republicii Moldova, retrasă, pe 3 noiembrie 2020, printr-un decret semnat de președintele de la acea vreme, Igor Dodon.

CITEȘTE ȘI: Fostul deputat PSD Cristian Rizea, dat în urmărire internațională, a fost trimis în judecată de procurorii din Republica Moldova

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *