Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


SURSE Consiliul Magistraturii face scut în jurul lui Liviu Dragnea | CSM refuză să apere autoritatea judecătorească după ce fostul șef PSD a spus că a fost condamnat politic

By Robert Madaianu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 16 iulie 2021 Etichete: ,

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a refuzat să pună pe ordinea de zi și să voteze apărarea autorității judecătorești în ansamblul ei, ca urmare a unor declarații făcute de Liviu Dragnea. Potrivit surselor Main News, împotriva suplimentării ordinii de zi au votat șapte magistrați din CSM.

Alți opt magistrați s-au pronunțat în favoarea suplimentării, însă numărul minim necesar este nouă. Un vot a fost nul.

Declarațiile de la care a plecat solicitarea de apărare a independenței justiției sunt cele pe care Liviu Dragnea le-a făcut după eliberare.

Fostul președinte al Camerei Deputaților a spus, în fața jurnaliștilor, că a fost condamnat politic.

Sursele Main News mai spun că solicitarea de suplimentare a ordinii de zi a fost făcută de judecătoarea Andrea Chiș.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Prima reacție a lui Liviu Dragnea, după eliberarea condiționată: Mă consider deținut politic, pentru că am intrat nevinovat. Atac la conducerea social-democraților: PSD e condus de oameni lași

Context

Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat, joi, după ce Tribunalul Giurgiu a admis cererea înaintată de fostul lider al Partidului Social Democrat.

Fostul președinte al Camerei Deputaților a ispășit 2 ani și 2 luni din pedeapsa de 3 ani și 6 luni de închisoare la care a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW