Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


SURSE Cine sunt cei cu care se afla la masă Dumitru Buzatu în momentul în care a fost prins de procurori

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 septembrie 2023 Etichete: ,

În momentul în care a fost prins în flagrant de procurorii DNA, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, se afla la masă, la un restaurant de lângă o baltă de pescuit din Murgeni, cu Dragoș Cazacu, directorul DGASPC Vaslui, Ion Buruiană, directorul general adjunct al DGASPC Vaslui, și de șefa sa de cabinet, Ana Maria Obreja, au declarat surse judiciare pentru Mainnews.ro.

Dumitru Buzatu a fost reținut, în această dimineață, de Direcția Națională Anticorupție, după ce a fost prins în flagrant când primea de la afaceristul Emil Savin suma de 1,25 milioane lei, sub formă de mită, pentru deblocarea unor plăți în cadrul contractului pentru modernizarea drumului Bârlad – Laza – Codăești.

Potrivit informațiilor noastre, Buzatu a fost înhățat de procurori în timp ce lua masa la un restaurant de lângă o baltă de pescuit din Murgeni. Proprietatea aparține lui Emil Savin, cel care l-a denunțat pe baronul Buzatu.

Baronul PSD se afla la masă alături de directorul DGASPC Vaslui, Dragoș Cazacu, directorul general adjunct al DGASPC Vaslui, Ioan Buruiană, și de șefa sa de cabinet, Ana Maria Obreja.

Cine sunt cei care se aflau la masă cu Buzatu

Dragoș Cazacu, un apropiat al familiei Buzatu, este fost viceprimar al municipiului Vaslui. Este și-a făcut ucenicia la cabinetul parlamentar al Gabrielei Crețu, fosta soție a „baronului” local. Potrivit publicației Vremea Nouă, peste 50 de angajați ai DGASPC Vaslui și-au obținut în ultimii ani certificate de handicap. Printre ei se numără și Dragoș Cazacu, care susține că ar suferi de o boală autoimună, care însă nu-l împiedică să meargă cu motocicleta. Aceeași jurnaliști au scris că tatăl serviciului de evaluare din cadrul DGASPC Vaslui deține certificat de handicap de nevăzător, însă își conduce zilnic autoturismul.

Tot în cadrul DGASPC Vaslui, lucrează și Ion Buruiană. Ocupă de mai mulți ani funcția de director general adjunct, însă el ar fi de fapt adevăratul șef al instituției. Horațiu Buruiană, fiul său, ocupă funcția de director executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Vaslui.

La masă se afla și Ana Maria Obreja, șefa de cabinet a președintelui Consiliului Județean Vaslui și totodată una dintre cele mai apropiate colaboratoare ale acestuia. Potrivit presei locale, în anul 2018, când era secretara lui Dumitru Buzatu, ea încasa un salariu lunar de circa 5.000 lei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW