Friday, January 28, 2022
Jurnalism corect


SURSE Cetățean albanez, furnizorul „Împăratului interlopilor”, reținut pentru trafic de droguri de mare risc

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 octombrie 2020

Un cetățean albanez a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, pentru trafic de droguri de mare risc. Acesta ar fi furnizorul de droguri al lui Uțu Rohozneanu, cel intitulat „Împăratul interlopilor”, arestat săptămâna trecută, potrivit unor surse mainnews.ro. 

Un cetățean albanez și un cetățean român au fost reținuți pentru 24 de ore, pentru trafic de droguri de mare risc, potrivit unui comunicat DIICOT.

În urma unor percheziții efectuate duminică, procurorii au ridicat 3 laptopuri, 19 telefoane mobile, sumele de 12.000 de euro, 5.650 de lire sterline și 40.700 de lei, arme albe și două autoturisme.

Cetățeanul albanez ar fi furnizorul de droguri al lui Uțu Rohozneanu, cel care a fost, de asemenea, reținut săptămâna trecută pentru trafic de droguri de mare risc, după ce a fost prins în flagrant în timp ce încerca să comercializeze 2.479 de comprimate de Ectasy.

Comunicatul emis de DIICOT

La data de 25.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că inculpații, un cetățean albanez și un român, au comercializat droguri de mare risc, provenite de pe teritoriul Olandei și Marii Britanii.
La data de 24.10.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Pitești au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 3 laptopuri, 19 telefoane mobile, sumele de 12.000 de euro, 5.650 de lire sterline și 40.700 de lei, înscrisuri cu valoare probatorie, arme albe, precum și 2 autoturisme.
În cursul zilei de astăzi, unul dintre inculpați va fi prezentat Tribunalului Argeș cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Vâlcea și al jandarmilor din cadrul IJJ Argeș.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW