Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


SURSE Certificat verde digital pentru participarea la nunți sau concerte. Când s-ar putea lua decizia

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 septembrie 2021

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) se va întruni într-o ședință, în această săptămână, pentru a analiza introducerea certificatului verde european, ca document necesar pentru participarea la evenimente private, concerte sau intrarea în sălile de sport, în localitățile în care rata de infectare trece de 3 cazuri la mia de locuitori, potrivit unor surse Main News.

Certificatul verde european ar urma să fie cerut cetățenilor care participă la concerte, nunți, botezuri sau care vor să intre în sălile de sport, în condițiile în care rata de incidență din localități este într-o continuă creștere în valul 4 al pandemiei de coronavirus.

Ședința CNSU ar urma să aibă loc joi, 16 septembrie.

Chiar și premierul s-a referit duminică, 12 septembrie, la introducerea certificatului verde digital pentru participanții la nunți.

Sunt nunți programate în zone unde se vede că ajungem la 3 la mie. Aș vrea să ne asigurăm că nu sunt anulate și ar trebui să folosim certificatul verde. Oamenii nu pot să modifice de la o săptămână la alta. Aș propune ca pentru nunțile care sunt deja programate și sunt în zonele unde incidența crește să folosim certificatul verde”, a declarat premierul Florin Cîțu, la videoconferința cu prefecții.

Certificatele digitale sunt eliberate pentru cetățenii Uniunii Europene care s-au vaccinat împotriva COVID-19, au primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-au vindecat de COVID-19 și pot fi descărcate de aici.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW