Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


SURSE Ce venituri încasează piloții TAROM

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 iulie 2024

Piloții TAROM au intrat luni într-un protest spontan, nedeclarat oficial, prin care vor să obțină majorarea salariilor, dar și rezolvarea mai multor probleme din cadrul companiei. 

Criză majoră la TAROM. Cel puțin zece zboruri au fost anulate după ce mai mulți membri ai echipajelor de zbor și-au declarat indisponibilitatea. În realitatea, o modalitate de a protesta față de situația în care se află operatorul aviatic național, dar și prin care angajații speră să-i convingă pe guvernanți să le majoreze salariile.

Cât câștigă un pilot TAROM

Potrivit informațiilor noastre, la această oră un comandant pe avioane de tip ATR câștigă aproximativ 12.000 lei/lună net, în timp ce un comandant pe Boeing obține din salariu în jur de 14.000 lei/lună net. La aceste sume se mai adaugă diverse diurne în lei și valută. În total, piloții pot obține lunar până la 4.500 de euro.

Ei se plângă însă că aceste venituri sunt mult mai mici decât în cazul altor companii aviatice concurente. În ședința informală avută de conducerea companiei cu reprezentanții angajaților aceștia din urmă au argumentat că veniturile lor ar fi chiar și cu 50% mai mici decât ale piloților companiei low-cost maghiare Wizz Air.

CITEȘTE ȘI: Grevă spontană la TAROM. Comandant de aeronavă: „Se zboară la limita legalității” – EXCLUSIV

Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW