Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


SURSE Ce măsuri urgente propune PSD pentru viitorul Guvern

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 3 noiembrie 2021

Social-democrații au făcut o listă cu 100 de măsuri urgente pentru stabilizarea țării, pentru viitorul Guvern, în funcție de care vor negocia formarea unui nou Executiv, după cum a anunțat Marcel Ciolacu miercuri dimineață. Potrivit surselor Main News, măsurile vizează, între altele, combaterea pandemiei, accesul copiilor la educație, dar și combaterea creșterii prețurilor.

Astfel, în lupta cu pandemia, PSD susține o extinderea testării, prin asigurarea de către stat a unui număr lunar de teste gratuite pentru angajații sectoarelor esențiale; susținerea campaniei de vaccinare printr-o abordare onestă față de populație, dar și accesul la medicație antivirală în farmaciile cu circuit deschis, pe bază de prescripție medicală, conform surselor Main News.

În ce privește accesul minorilor la educație, măsurile propuse de social-democrați includ testarea permanentă a elevilor, profesorilor si personalului nedidactic, și, mai ales, asigurarea prin toate mijloacele a posibilității desfășurării cursurilor în regim fizic.

Iar pentru a combate majorarea prețurilor, PSD propune plafonarea acestora la energie electrică, gaze, lemne de foc, combustibili folosiți la încălzirea termică pentru o perioadă de 6 luni. Totodată, se propune și asigurarea subvenției la gigacalorie la un nivel echilibrat astfel încât să se asigure aceeași pondere în factura finală cu cea avută la luna decembrie 2020, potrivit acelorași surse.

Context

Marcel Ciolacu a anunțat miercuri, 3 noiembrie, că social-democrații au definitivat o listă de 100 de priorități pe termen scurt și mediu, în funcție de care vor negocia formarea unui nou guvern cu reprezentanții PNL sau USR.

PSD nu va intra în negocieri sau în discuții sterile privind ministerele. Întâi stabilim programul de guvernare, pe urmă vom avea discuții pe funcții, în funcție de specialiștii fiecărui partid (…) Să nu credeți că vom face o construcție politică aberantă, excluzând niște lucruri evidente (…) PSD va merge la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru”, a explicat Ciolacu miercuri dimineață.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW