Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


SURSE Ce măsuri restrictive vor fi discutate la Cotroceni: Școala online și carantina generală, posibile variante

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 20 octombrie 2021

Președintele Klaus Iohannis are programată miercuri o ședință în care vor fi stabilite noi restricții pentru a limita răspândirea COVID-19. Sursele Main News spun că nu se va introduce din nou starea de urgență, însă alte variante sunt luate în calcul, precum școala online sau carantina în timpul nopții sau chiar carantina generală. 

Între altele, toate școlile ar urma să intre în sistem online, prezentarea certificatului verde ar urma să fie obligatorie la locul de muncă, iar ora la care se închid magazinele ar putea fi modificată (în prezent, acestea se închid la ora 22:00 când rata de infectare trece pragul de 6 cazuri la mia de locuitori în weekend, și toată săptămâna dacă incidența este mai mare de 7,5). Totodată, se va discuta și despre impunerea unei carantine de noapte sau a unei carantine generale, dar asta în funcție de incidența din fiecare localitate.

Acestea sunt câteva variante de lucru, iar în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19 în perioada următoare, situația se poate schimba oricum. Rămâne de văzut ce vor discuta mai exact guvernanții cu șeful statului.

Context

Miercuri, 20 octombrie, la Palatul Cotroceni are loc o ședință de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19, convocată de președintele Klaus Iohannis.

La întrunire vor participa premierul demis Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Educației, Sorin-Mihai Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, dr. Valeriu Gheorghiță.

Președintele a anunțat marți, în cea mai neagră zi de când a debutat pandemia de COVID-19 în România, că va convoca această întrevedere:

„Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților și cifrele de astăzi (marți – n.red.) confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum.

Am decis să convoc mâine (miercuri – n.red.) o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”, declara în 19 octombrie Iohannis.

Declarația șefului statului a venit în cea mai neagră zi a pandemiei, când România a doborât recorduri pe linie – 574 de decese, aproape 18.900 de cazuri noi și peste 1.800 de bolnavi internați în secțiile de Terapie Intensivă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW