Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


SURSE CCR le dă dreptate social-democraților: Numirile interimare la conducerile TVR și SRR, neconstituționale

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 17 iunie 2021

Curtea Constituțională a României a admis sesizările Partidului Social Democrat și a decis că numirile interimare la conducerile Societății Române de Televiziune (SRTv) și Societății Române de Radio (SRR) sunt neconstituționale, potrivit unor surse Main News.

Pe 11 mai, Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale Televiziunii Publice și ale Radioului Public pe anii 2017, 2018 și 2019, ceea ce a dus la demiterea Doinei Gradea din fruntea TVR și a lui Georgică Severin din fruntea radioului public.

În locul lor au fost numiți ca directori interimari Ramona Săseanu, la TVR, și Liviu Popescu, la SRR.

Ulterior, Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va sesiza CCR în legătură cu numirile interimare făcute de coaliția de la guvernare.

„S-au făcut nişte numiri interimare la radioul public şi la televiziunea publică, o forţare a regulamentului şedinţelor comune. Sunt patru state europene într-o anchetă a Comisiei Europene pentru schimbările abuzive de la televiziunile publice din ţările respective. Categoric, PSD va contesta la CCR aceste numiri interimare de la radio şi de la TVR. (…) Eu mă refer la proceduri, nu la persoane. Nu vreau să atac pe nimeni personal. Vom ataca şi la CCR, vom scrie şi la Comisia Europeană şi cred că nu vor mai fi patru state investigate, o să fie cinci state investigate, inclusiv România. Nu poţi să pici un raport, rămâne instituia fără director şi să spui că într-o oră ţinem comisie şi haideţi să facem propuneri. Cine a auzit aşa ceva? A fost ceva anticipat, deja aranjat, de aceea PSD nici nu a avut propuneri”, declara Marcel Ciolacu, pe 12 mai, la DC News.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW