Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


SURSE Care sunt concluziile întâlnirii dintre Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă și Florin Cîțu

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 octombrie 2021

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, ar fi primit undă verde din partea președintelui Klaus Iohannis pentru a negocia formarea unui nou guvern din care să facă parte PSD sau USR, potrivit unor surse Main News.

Acest lucru s-ar fi întâmplat în cadrul discuției pe care președintele a avut-o cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, și cu liderul PNL, Florin Cîțu, luni, 25 octombrie, la Palatul Cotroceni.

Nicolae Ciucă, primă rundă de negocieri fără succes

Nicolae Ciucă, premierul desemnat, a avut mandat din partea PNL de a negocia cu PSD și USR susținerea în Parlament a unui guvern minoritar format din liberali și UDMR.

Social-democrații au refuzat varianta propusă de liberali, iar în spațiul public au apărut informații potrivit cărora PSD ar vrea să intre la guvernare, numai că, în pofida speculaților, Marcel Ciolacu a negat existența unor astfel de discuții.

„Am vorbit telefonic cu premierul desemnat, căruia i-am trimis cele 10 priorități ale PSD. Eventual, să le prindă în programul de guvernare și rămânând ca domnia sa să ne transmită programul de guvernare pentru o perioadă cât mai scurtă. Nu avem în acest moment o discuție ca PSD să intre la guvernare, nu am avut o astfel de discuție. (…) Dlui prim-ministru desemnat i-am trimis cele 10 măsuri. Așteptăm răspunsul domniei sale”, a declarat Marcel Ciolacu luni, 25 octombrie.

Premierul desemnat a avut luni o întâlnire și cu Dacian Cioloș, în cadrul căreia s-a lovit de refuzul președintelui USR de a susține un guvern minoritar format din PNL și UDMR.

Reprezentanții USR s-au arată dispuși să voteze învestirea doar dacă vor face parte din guvern. În plus, Dacian Cioloș a mai pus o serie de condiții, printre care se numără asumarea unui calendar de reforme, dar și stabilirea alocărilor bugetare pentru anul viitor.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW