Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


SURSE Candidați comuni PSD-PNL la Timiș, Brașov și Bacău / Cum își împarte coaliția candidaturile la primăriile de sector

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 25 martie 2024 Etichete:

Liderii PSD și PNL au decis în ședința coaliției de luni, 25 martie, candidaturi comune la alegerile locale în mai multe mari orașe, au declarat surse politice pentru Main News.

Deciziile luate in coalitie:

– candidaturi comune pentru Primăria Brașov (va fi susținut candidatul PNL) și Bacău (va fi susținut candidatul PSD);

Potrivit surselor noastre, candidatul susținut de PNL la Primăria Brașov este George Scripcaru, iar cel susținut de PSD la Bacău Valentin Ivancea.

– candidaturi comune în Timiș: va fi susținut candidatul PSD la Consiliul Județean și candidatul PNL la Primăria Timisoara.

Pentru conducerea Consiliului Județean Timiș se va merge pe opțiunea candidatului PSD, care este Alfred Simonis.

În ceea ce privește candidatul PNL la Primăria Timișoara, Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că încă de anul trecut s-a stabilit ca acesta să fie Nicolae Robu.

Liderii celor două partide au analizat posibilitatea unor candidaturi comune în Satu Mare și Mures, dar nu au luat încă o decizie.

Cum își împart PSD și PNL candidaturile la primăriile de sector

PSD și PNL vor susține candidați unici în București la Sectorul 1 și în Sectorul 2. Candidatul la Sectorul 1 va fi desemnat de PNL, cel din Sectorul 2 – de PSD, s-a decis luni în coaliție.

Potrivit surselor Main News, pentru Sectorul 1 este vehiculat numele liderului de filială, deputatul George Tuţă, fost ofițer SRI și totodată un apropiat de-ai lui Eduard Hellvig.

În cazul sectoarelor 2 și 5 vor fi susținuți candidații PSD, pentru ambele fiind vehiculat numele lui Rareș Hopincă, actual prefect al Capitalei. Pentru primăria Sectorului 2 o altă variantă luată în calcul de PSD ar fi Dan Cristian Popescu, fost viceprimar.

Ne vom alege primarii și șefii de consilii județene la 9 iulie, atunci când vom vota și europarlamentarii.

CITEȘTE ȘI: SURSE Mihai Tudose deschide lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW