Sunday, July 25, 2021
Jurnalism corect


SURSE Când vor fi modificate Codurile Penale | Proiectele, în lucru la Ministerul Justiției

By Robert Madaianu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 18 iulie 2021 Etichete: , ,

Ministerul Justiției lucrează la proiecte de modificare a celor două Coduri penale, potrivit unor surse Main News. Schimbările sunt acum în lucru pe masa specialiștilor din Ministerul Justiției.

Nu este clar, deocamdată, cât de repede vor fi cuprinse într-un proiect final.

Odată finalizate la Ministerul Justiției, modificările ar urma să treacă pentru undă verde și prin Guvern.

Sursele Main News spun că Ministerul Justiției vrea să finalizeze propunerile până la începutul sesiunii parlamentare din toamnă.

Codul penal și Codul de procedură penală trebuie modificate pentru punerea lor în acord cu o serie de decizii ale Curții Constituționale.

Discuții cu experții europeni

Modificarea Codurilor penale a fost discutată de ministrul Justiției și cu experții europeni.

Potrivit unui anunț al Ministerului Justiției din ianuarie, Stelian Ion a dezbătut schimbările, la nivel tehnic, cu experții Comisiei Europene.

Restanțe majore

Zeci de decizii ale CCR, dispuse în intervalul 2015-2021, prin care anumite articole din codurile penale și civile au fost declarate neconstituționale, așteaptă să fie modificate de Parlamentul României și de Guvern, după cum Main News a arătat AICI.

Deși termenul pentru punerea în acord a legii cu deciziile CCR este de 45 de zile, sunt hotărâri care datează încă din 2015 și nu au fost reglementate până în prezent.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: EXCLUSIV Aleșii, restanți la punerea în acord a deciziilor CCR  – De 6 ani, instituțiile abilitate nu au reușit să modifice zeci de articole neconstituționale din codurile penale

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW