Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


SURSE Bogdan Licu s-a înscris în cursa pentru postul de prim-adjunct al procurorului general

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 1 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Procurorul general interimar Bogdan Licu s-a înscris în cursa pentru postul de prim-adjunct al procurorului general, deși acesta se află la conducerea interimară a Parchetului general de peste șase luni. De asemenea, procurorul Oana Hăineală s-a înscris pentru a ocupa funcția de adjunct al șefului DIICOT, după ce, în decembrie, Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins prelungirea delegării acesteia ca adjunct, potrivit unor surse mainnews.ro.

Pe 16 decembrie, Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a prelungit mandatul procurorului general interimar Bogdan Licu până în momentul în care vor fi numiți șefii la Parchetul general, ca urmare a procedurii de selecție demarate de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Cine este Bogdan Licu

Bogdan Licu a fost adjunctul procurorului general Augustin Lazăr, din 16 mai 2016. Acesta și-a început cariera la Parchetul Judecătoriei Sectorului 3 din București, ulterior fiind promovat la Parchetul Tribunalului București, unde a fost șeful Secției de urmărire penală.

În 2011, Licu a fost acuzat că și-ar fi plagiat teza de doctorat obținută la Academia Serviciului Român de Informații. În urma acestui scandal, procurorul general interimar a vrut să renunțe la titlul de doctor, însă instanța a decis că nu este posibil acest lucru. Bogdan Licu a negat orice acuzație de plagiat.

Bogdan Licu a urmat cursuri de specializare în domeniul combaterii contrafacerii în SUA. Ulterior, a studiat la Universitatea „Spiru Haret”, dar licența și-a dat-o la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca.

Licu a absolvit și Colegiul Superior de Siguranţă Naţională al Serviciului Român de Informaţii prin Academia Naţională de Informaţii.

Hăineala, fără funcție de conducere la DIICOT

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, de asemenea, respingerea solicitării de prelungire a delegării în funcția de procuror șef-adjunct al DIICOT a Oanei Hăineală. Aceasta va rămâne procuror simplu al instituției.

Context

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a scos la concurs mai multe funcții din marile parchete. Pe 3 februarie 2020, Predoiu ar trebui să anunțe propunerile sale, iar pe patru februarie să le trimită la CSM. După ce Consiliul va da un aviz consultativ, decizia în sine va fi luată de președintele Klaus Iohannis.

Foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW