Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Surse : Bogdan Licu cere menţinerea apelului în dosarul Hrebenciuc. SIIJ a solicitat retragerea contestaţiei

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 4 iunie 2019 Etichete: , , , ,

Procurorul general interimar al României cere ÎCCJ menţinerea apelului în dosarul lui Viorel Hrebenciuc, potrivit unor surse judiciare. Decizia vine după ce la termenul anterior, procurorul şef al Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie a solicitat retragerea apelului.

Contradicţii în sala de judecată

În sala de judecată, procurorul de la Parchetul General a pus concluzii pentru menţinerea apelului. Acesta a precizat că procurorul general face verificări la SIIJ, urmând a transmite un punct de vedere.

Procurorul general îşi va motiva decizia, iar ulterior o va trimite la instanţă. Următorul termen a fost stabilit pentru 12 iunie.

De asemenea, la termenul anterior s-a solicitat şi sesizarea CCR, pentru ca judecătorii constituţionali să se pronunţe privind atribuţiile SIIJ în faza de apel a unei cauze.

Acuzaţiile DNA

Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam au fost condamnaţi în primă instanţă la cât doi ani de detenţie. Fiul lui Viorel Hrebenciuc, Andrei, a fost condamnat la doi ani cu suspendare.

Judecătorul  Lorand Andras Ordog a primit o sentinţă de 3 ani cu executare, la fel ca şi Paltin Sturdza.

Hrebenciuc şi-a recunoscut faptele în faţa judecătorilor, arătând că a intervenit pe lângă funcţionari din Braşov pentru ca Paltin Sturdza să intre în posesia a 43.000 hectare de pădure. Fostului politician i-ar fi revenit 12.000 hectare, fiul său fiind intermediar.

Roxana Adam, judecător şi soţia fostului deputat Ioan Adam, a fost condamnată la 2 ani cu suspendare.

Tudor Chiuariu şi Adam Crăciunescu au fost achitaţi. Dacă cererea SIIJ ar fi admisă, procesul ar continua doar pentru inculpaţii care au făcut apel, nu şi pentru cei achitaţi.

Dosarul a fost trimis în judecată de DNA în 2015, fiind investigată retrocedarea frauduloasă a peste 43.000 de hectare de pădure din judeţul Bacău în favoarea lui Paltin Sturdza. Prejudiciul a fost estimate de procurori la peste 300 milioane de euro.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW