Wednesday, November 29, 2023
Jurnalism corect


SURSE Asistentul care a reclamat că pacienții cu COVID-19 internați la Spitalul Județean Sibiu erau sedați va fi audiat

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 9 martie 2021

Asistentul care a lucrat în Secția ATI a Spitalului Județean Sibiu și care a declarat că pacienții cu COVID-19 erau sedați din primele momente în care sunt internați va fi audiat, marți, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, potrivit unor surse MainNews.ro.

Ministrul Sănătății a solicitat, luni, demararea unei anchete de către o echipă formată din reprezentanți ai Corpului de Control al ministrului și Inspecției Sanitare de Stat.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu anchetează modul în care au murit pacienți internați cu COVID-19 la Spitalul Județean Sibiu. Procurorii verifică dacă bolnavii au primit, în mod intenționat, tratament neadecvat care ar fi provocat unele decese.

Autosesizarea procurorilor vine după ce, în presa locală, un fost asistent care a lucrat în Secția ATI a Spitalului Județean Sibiu a declarat că pacienții cu COVID-19 sunt sedați din primele momente în care sunt internați.

Pe un om cu insuficiență respiratorie dacă îl sedezi, moare. Pentru că în insuficiență respiratorie nu se dă de dormit și seara. Se face terapie. Se face oxigeno-terapie(…)Da, oamenii se omoară. Și eu am omorât oameni, pentru că am lucrat acolo. Chiar dacă din toate puterile mele am încercat să fac totul să nu încarc acele seringi cu sedare”, a declarat un fost asistent al Spitalului Județean Sibiu, pentru turnulsfatului.ro, a cărui identitate a fost protejată.

Cadrul medical a mai mărturisit că pacienții sunt legați de pat, de mâini și de picioare, deoarece încep să se agite în momentul în care nu mai pot respira.

Se întâmplă. Din cauza CPAP-ului, inspirul și expirul omului nu se activează, nu mai are aer și omul se asfixiază și devine agitat. Când devine agitat, îl sedează. Au fost cazuri când din disperare că rămân fără aer, au devenit agitați și și-au rupt branulele, legăturile. Dar de aici, să-i sedezi până la moarte, să-i răstignești ca pe vite și să-i legi de paturi e cale lungă. În plus, pe toți îi pun pe poziția pe spate, care poziție pe insuficiență respiratorie poate fi letală(…)Te agiți, dar ei tot nu-ți dau aer, îți dau sedative. Iar de acolo nu și-a mai revenit nimeni.(…)Într-o lună, la câți bolnavi au ajuns acolo, doar trei au plecat”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW