Monday, September 28, 2020
Jurnalism corect


Surse : ANI verifică averea lui Mihai Chirica / Reacţia primarului

By Madalina Balaceanu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 13 iunie 2019 Etichete: , , ,

Agenția Națională de Integritate (ANI) a început verificarea averii lui Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, potrivit unor surse din cadrul instituţiei. Verificările vin după ce jurnaliștii de la ReporterIS au publicat o anchetă din care reiese că este beneficiarul unei tranzacții imobiliare de 250.000 de euro făcută pe numele fiului său de 11 luni, reprezentat de bunica pensionară.

Cum se apără primarul

Primarul din Iași spune că banii provin de pe urma unui teren vândut de părinţi.

„Sumele necesare pentru achiziția unui teren în valoare de 250.000 de euro provin, pe de o parte, din vânzarea unui teren deținut de 11 ani de părinții mei în zona Copou, teren care a fost vândut, urmând procedurile legale, pentru suma de 100.000 de euro. Diferența de bani a fost pusă de familia mea din sumele deținute conform Declarației de Avere din anul 2018 și anii anteriori, declarații care sunt publice și afișate pe site-ul Primăriei Municipiului Iași, în conformitate cu legislația în vigoare.

Achiziția terenului despre care se face vorbire s-a făcut respectându-se toate prevederile legii, întregul proces fiind înregistrat notarial și fiscal. Proprietarul terenului este fiul meu, Ștefan, iar mama mea nu are alt rol decât cel de tutore, copilul fiind minor.

În prezent, tot în conformitate cu legea, a fost depusă documentația de demolare a imobilului de pe terenul respectiv, deoarece nu prezintă nici siguranța și nici confortul necesare pentru familia mea”, este replica edilului, prin intermediul Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Iași.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Mihai Chirică a spus că a pregătit documentele pentru inspectorii ANI, însă nu a fost informat de verificări.

Fiul lui Mihai Chirică are, la doar 11 luni, o proprietate de 250.000 de euro. Edilul a cumpărat terenul de 836 mp, din cartierul ieșean Sărărie, pe numele copilului său. La tranzacţie, copilul a fost reprezentat de mama primarului, o pensionară de 74 de ani.

Referitor la aceasta situaţie, mama edilului, Silvia Chirica, a spus: „Am strâns din pensie”.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW