Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


SURSE Anchetă la centrul de vaccinare de la Romexpo, după ce o persoană vaccinată, inițial, cu Pfizer a primit rapelul Moderna

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 17 martie 2021

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a demarat o anchetă la centrul de vaccinare de la Romexpo, după ce o persoană care se vaccinase, inițial, cu Pfizer a primit, la rapel, o doză din vaccinul dezvoltat de Moderna, potrivit unor surse Main News.

Astăzi am devenit un cobai mai aparte, pentru că am primit un rapel de la Moderna după ce pe 24 februarie fusesem vaccinat cu Pfizer. S-a greșit, apoi iar s-a greșit! Am ajuns în centrul de vaccinare numărul 5 de la RomExpo, am completat documentul de la recepție, am fost trimis la cabinetul numărul 21. Prima greșeală!”, susține, printr-o postare pe Facebook, Alin-Alexandru Ionescu, bărbatul care a primit rapelul cu doza Moderna, deși inițial fusese vaccinat cu Pfizer.

Alin-Alexandru Ionescu susține, apoi, că a fost trimis la un cabinet unde se făceau doar vaccinuri Moderna, deși documentele pe care le aveau cadrele medicale de la Romexpo atestau că acesta a primit prima doză din vaccinul Pfizer.

La cabinetul numărul 21 m-au preluat două doamne asistente, le-am arătat că am și adeverința de la vaccinarea din 24 februarie la mine, m-au lăudat că o am în condițiile în care majoritatea pacienților nu o mai aduc la rapel, însă nimeni nu a mai verificat că pe ea scrie Pfizer. Una dintre doamne m-a căutat în sistem, cealaltă mi-a făcut doza de vaccin, pentru ca apoi să realizeze că aplicația dă eroare și că nu poate fi confirmată vaccinarea. Motivul? Rapelul nu corespunde cu tipul de vaccin făcut la prima doză. Mi-a dat imediat seama despre ce sa întâmplat, însă în acel moment deja presam cu un tampon de vată pe locul vaccinării”, a adăugat bărbatul.

Doctorul care l-a consulat pe bărbat după ce a primit, eronat, rapelul Moderna i-a transmis că „nu e primul care a trecut prin asta” și că nu i se poate elibera adeverința de vaccinare, decât dacă este de acord să fie trecut în sistem că s-a vaccinat cu Pfizer.

Mi-am ieșit din fire. Am cerut să vorbesc cu șeful centrului de vaccinare. S-a prezentat o doamnă doctor care, auzind că sunt diabetic, m-a întrebat dacă, ca să o citez, „sunt pe insulină” și că n-ar trebui să fie nicio problemă că mi s-au făcut două doze din două vaccinuri diferite. Oamenii încercau să mă îmbuneze legat de problema că îmi pot elibera o adeverință de vaccinare, de parcă de-aia venim să ne vaccinăm, ca să plecăm la vară în Grecia. Long story short, poza asta este singura dovadă că astăzi am fost la vaccin. Nu am primit niciun document, nu am fost bifat nicăieri în sistem. Însă nici nu pot repeta vaccinul anti Covid decât când se va face un nou val de imunizări pentru cei vaccinați. Când va fi, dacă va mai fi”, a precizat Alin-Alexandru Ionescu.

Acesta susține că situația a fost gestionată cu „lejeritate și superficialitate”, arătând că persoana de la recepție și una dintre asistente au fost sancționate cu o mustrare.

 

Moderna vs Pfizer, test comparativ 💉🧬🦠

Astăzi am devenit un cobai mai aparte, pentru că am primit un rapel de la…

Publicată de Alin-Alexandru Ionescu pe Miercuri, 17 martie 2021

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW