Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


SURSE Alexandru Cumpănașu, urmărit penal de DNA / Fostul candidat la președinție, suspectat de fraudă cu fonduri europene

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 15 decembrie 2019 Etichete: ,

Direcția Națională Anticorupție Constanța l-a pus sub acuzare pe Alexandru Cumpănașu, fostul candidat la alegerile prezidențiale, pentru că ar fi furnizat informații false într-un proiect cu fonduri europene derulat de Scoala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), potrivit unor surse mainnews.ro.

Alexandru Cumpănașu este suspectat de procurorii anticorupție că ar fi mințit că are studii superioare atunci când a aplicat pentru postul de expert în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Administrației Publice, în parteneriat cu SNSPA.

Până la momentul postării știrii, Alexandru Cumpănașu nu a răspuns la solicitarea jurnaliștilor mainnews.ro pentru a da un punct de vedere.

Context

În septembrie, mainnews.ro a făcut public CV-ul lui Alexandru Cumpănașu, în care se arăta că acesta a urmat cursuri de master la o universitate din Elveția, însă în document nu apărea și facultatea pe care ar fi absolvit-o Cumpănașu.

În urma acestor dezvăluiri, Cumpănașu a declarat pentru mainnews.ro că nu a terminat o facultate  în România, însă, precizează, că Open University din Elveția, unde a studiat ultimii trei ani, este recunoscută chiar și la noi în țară.

Potrivit declarației sale de avere, Alexandru Cumpănașu a primit în anul 2018 un salariu de peste 5.500 de lei pe lună de la SNSPA și alți 4900 lei pe lună de la Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCIDI), deși nu are studii superioare.

După informațiile apărute în spațiul public conform cărora Cumpănașu nu are studii superioare finalizate, SNSPA a decis să verifice încă o dată legalitatea angajării lui Alexandru Cumpănașu în cadrul unui proiect SIPOCA, pentru a clarifica studiile absolvite de acesta. Instituția a precizat că bărbatul, la angajare, a semnat un document potrivit căruia se încadrează la studii superioare.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW